Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η Τουρκία μπορεί να κατακτήσει την Ευρώπη σε ... τρεις μέρες! (φωτό, βίντεο)



Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more


Διαβάστε επίσης:



Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις στην Ευρώπη και διαρκώς νέα δημοσιεύματα από τον Τύπο της χώρας κυκλοφορούν βάζοντας και άλλο λάδι στη φωτιά.


Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Söz»κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εάν ξεκινήσουμε σήμερα, μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρώπη μέσα σε τρεις ημέρες». Ο παραπάνω τίτλος προκάλεσε την εύλογη ανησυχία Βερολίνου και Βρυξελλών με ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν ότι η εφημερίδα στηρίχθηκε σε αναλύσεις του Αμερικανού πολιτειολόγου Τζορτζ Φρίντμαν ο οποίος είναι ιδρυτής του think tank Stratfor που έχει στενές σχέσεις με την CIA και το βαθύ αμερικανικό κράτος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «όπως δηλώνει ο Φρίντμαν, οι Τούρκοι μπορούν να νικήσουν στρατιωτικά τη Γερμανία μέσα σε ένα απόγευμα. Και τη Γαλλία -εάν αυτή μπορέσει να βρει το θάρρος να πολεμήσει- μέσα σε μια ώρα».


Εδώ η «Γενί Σεζ» σχολιάζει: «Ο Φρίντμαν κάνει λάθος. Εάν πιστέψουμε το διεθνές ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallop, το οποίο και ρώτησε ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη εάν θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους τότε, εάν είχαμε πόλεμο, οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη σηκώσει λευκή σημαία. Οι Γερμανοί πολίτες θα άφηναν την πατρίδα τους ανυπεράσπιστη».



Πράγματι, σε μια έρευνα που έγινε πριν από καιρό από το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallop, στην ερώτηση «θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας;» οι Φινλανδοί και οι Τούρκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση, με το 78% να απαντά «ναι», ενώ οι Γερμανοί στην τελευταία, με το 18% να απαντά θετικά.






Τέλος το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «εάν ξεκινήσουμε πρωί τον πόλεμο, τότε μπορούμε να κάνουμε την απογευματινή μας προσευχή στο προεδρικό μέγαρο του Βερολίνου».



Είναι γεγονός ότι η κόντρα Βερολίνου-Άγκυρας έχει υπερβεί πλέον τα εσκαμμένα, με την επιθετική ρητορική του Ερντογάν εναντίον όποιου του αντιτίθεται να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Σημαντικό είναι το γεγονός πως το άρθρο της «Yeni Söz» δεν καταδικάστηκε ούτε καν σχολιάστηκε από κυβερνητικούς κύκλους, ενώ η σχέση της εφημερίδας με τον Ερντογάν κάνει τα πράγματα ακόμα πιο επικίνδυνα σε σημείο που κάποιος μπορεί εύλογα να υποθέτει εάν ο Ερντογάν επιθυμεί την στρατιωτική κατάκτηση της Ευρώπης.





 















pronews.gr


ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας