Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βίντεο: Μυστηριώδες αντικείμενο «έσπασε» ένα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου



Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας





facebook   twitter   more




Πρόσφατα, αστρονόμοι της NASA χρησιμοποιώντας το διαστημικό σκάφος Cassini εντόπισαν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε ένα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου.


Ερευνητές πιστεύουν ότι η διακοπή προκλήθηκε από άγνωστο αντικείμενο ενσωματωμένο εντός του δακτυλίου που αλληλεπιδρά με άλλα αντικείμενα λόγω της επιρροής και της βαρυτικής έλξης του Κρόνου.

Οι δακτύλιοι του Κρόνου στην πραγματικότητα αποτελούνται από τρισεκατομμύρια σωματίδια σκόνης, βράχων και πάγου που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη σε διαφορετικές ταχύτητες (έως και χιλιάδες μίλια ανά ώρα).

Είναι ενδιαφέρον ότι το μέγεθος αυτών των σωματιδίων μπορεί να ποικίλει από μόλις έναν κόκκο άμμου έως ένα μεγάλο κτίριο.

Δείτε το βίντεο:




pronews



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας