Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;




Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας





facebook   twitter   more

Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε συνολικά 91 φωτιές , ειδικά μετά το ξέσπασμα απρόσμενων φωτιών σε Αμαλιάδα , περιοχή Κρυονέρι και στα προάστια τα Θεσσαλονίκης.
Eίναι καταφανέστατη η ύπαρξη σχεδίου  άλωσης της χώρας από πυρκαγιές.
Άμεσος ύποπτος αυτού του οργανωμένου σχεδίου φέρονται να είναι πιθανόν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών , αλλά και πράκτορες   άλλων χωρών που έχουν άμεσο λόγο  να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση αποσταθεροποιήσης.
Το καίριο ερώτημα που τίθεται  όμως  δυναμικά  αυτές τις ώρες είναι γιατί δεν ζητήσαμε την συνδρομή από την Μόσχα με την αποστολή των εναέριων κολοσσών που ακούνε στο όνομα Be-200 Beriev, και τα οποία είχαν συνδράμει τελευταία φορά στις φωτιές στην Ηλεία το 2008.
O B.Πούτιν όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, αναμένει κλήση του Έλληνα πρωθυπουργού για συνδρομή με το «τέρας» Be-200 Beriev. Eίναι πασιφανές πως η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια.
Το Be-200 είναι ένα ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που προέκυψε από την ανάπτυξη του σοβιετικού Α-40.
Μπορεί να επιχειρήσει το ίδιο εύκολα από θάλασσα και ξηρά.
Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστό ως πυροσβεστικό αεροσκάφος γιατί έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007.
Εχει ικανότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού σε 8 ειδικές αλουμινένιες δεξαμενές.
Οι δεξαμενές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα για να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος σε άλλες αποστολές.
Μπορεί να είναι μεταφορικό με ικανότητα μεταφοράς 72 επιβατών ή φορτίου 7.5 τόνων.
Στην έκδοση ιπτάμενου ασθενοφόρου μπορεί να φιλοξενήσει 37 ασθενείς.
Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αεροσκάφος έρευνας-διασωσης, ναυτικής περιπολίας, ακόμα και για ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μικρότερα CL-215/CL-415 και δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση..
Πριν λίγο μία αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι σήμανε νέο συναγερμό και έκανε την κατάσταση χειρότερη. Κρίσιμες είναι οι ώρες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (14.08.2017) για να μπορέσει να αποφευχθεί ο όλεθρος για την Αττική
Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.
«Είναι πολύ κρίσιμη ώρα- δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τους επιτελείς όλων των φορέων.
«Το Μικροχώρι και το Μετόχι -τόνισε- είναι το στρατηγικό σημείο άμυνας, που ελπίζω να κρατήσει μέχρι το βράδυ». Το μεγάλο βάρος των προσπαθειών του μηχανισμού, έχει πέσει εκεί, με στόχο να μην περάσει η πυρκαγιά τον λόφο προς το Καπανδρίτι, κάτι που απειλεί εδώ και ώρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι επικεφαλείς των επιχειρήσεων, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.




Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προς την πλευρά του Βαρνάβα, καθώς και προς το Σέσι Γραμματικού, όπου όμως φαίνεται η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.
Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, δουλεύουν  διπλοβάρδιες  καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες για να κρατήσουν επιχειρησιακά τα πεπαλαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναδικής κατασκευής  Canadair.
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η χώρα μας είχε ζητήσει την ενοικίαση έξι αεροσκαφών Canadair, αλλά αυτά για διάφορους λόγους δεν ήρθαν ποτέ στην χώρα παρά μόνο δύο.
Η μοιραία απόφαση από δύο ελληνικές κυβερνήσεις για την μη προμήθεια το 2009 της προμήθειας τουλάχιστον  4 ρωσικής κατασκευής Be-200 Beriev με τεράστιες δυνατότητες , άφησαν την Ελλάδα ανυπεράσπιστη στο έλεος των εμπρηστών.
Κάθε ένα Be-200 Beriev μεταφέρει ποσότητα νερού όση τρία Canadair με διπλάσια ταχύτητα!
Τον Αύγουστο του 2007, μάλιστα, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, η Πυροσβεστική είχε εκπονήσει μακροσκελή μελέτη με την οποία προτείνει να αγοραστούν:
«Δύο έως τέσσερα αεροσκάφη τύπου Be -200 Beriev. Εννέα αεροσκάφη CL-415 τα οποία θα ανέβαζαν τον συνολικό αριθμό αυτού του τύπου σε 18 και θα αντικαταστήσουν το σύνολο των αεροσκαφών CL-215».
Στη μελέτη τους οι επιτελείς της Πυροσβεστικής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των προμηθευτών, υπολόγιζαν ότι για την αγορά των δύο ρωσικών Beriev θα απαιτηθούν 50 – 60 εκατομμύρια ευρώ, για τα εννέα CL-415, 180 εκατομμύρια ευρώ και για 26 αεροσκάφη «μεσαίας κατηγορίας» (τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα Pezetel, 65 – 70 εκατομμύρια.
Στις τιμές, μάλιστα, δεν συνυπολογιζόταν το όφελος από την πώληση των παλαιών CL-215, την οποία ζητούσαν οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας ήδη από το 2002.
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τώρα τα εναέρια μέσα είναι:
Εννέα CL 215 και τέσσερα CL 415 – Σημειώστε πως τέσσερα 415 έχουν συντριβεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης τα Καναντέρ CL-215 είναι 40 χρόνια στον αέρα, εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, δηλαδή έχουν μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα.
Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση… - Εικόνα0
19 αεροσκάφη Pezetel τα οποία μπορούν να ανεφοδιαστούν μόνο από αεροδρόμια και τρια στρατιωτικά Chinook.
Σε ότι αφορά τα οχήματα εδάφους, ο στόλος διαθέτει μόλις 1.858 υδροφόρα πυροσβεστικά και 1.101 βοηθητικά για όλη την επικράτεια.




Από αυτά τα περίπου 800 είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, ενώ κατά μέσο όρο το 30% του συνολικού στόλου δεν επιχειρεί λόγω βλαβών. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι παροπλισμένα.
Υπενθυμίζουμε ότι από το μεσημέρι Δευτέρας, από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο να σταματήσουν την επέλαση της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, συμμετέχουν μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415.
Από τα δύο αεροσκάφη τύπου CL-415 που επιχειρούν τώρα, το μέγιστο που μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες είναι τα τέσσερα αεροσκάφη, αφού εκ των πραγμάτων τρία από τα πιο σύγχρονα Canadair δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση… - Εικόνα1
Έτσι το τεράστιο ερώτημα που τίθεται αυτήν την στιγμή είναι ένα…γιατί  ο Έλληνας πρωθυπουργός  Α.Τσίπρας δεν σηκώνει το τηλέφωνο και ζητήσει προσωπικά από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν έξι αεροσκάφη Beriev  για να σωθεί η Ελλάδα. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα τα στείλει το συντομότερο δυνατό …όπως και το 2008.
Δείτε εδώ. 2007


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...