Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ : Οι «φυτιλιές» και το φλερτ με τους ακροδεξιούς

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι





facebook   twitter   more





Τρίβει τα χέρια του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία που δείχνει πως το ακροδεξιό κόμμα μπαίνει για πρώτη φορά στα εδρανα της γερμανικής Βουλής με μεγάλο ποσοστό ψήφων.



Κι αυτό γιατί, στον πόλεμο που έχει ανοίξει με το Βερολίνο και ως αντίποινα στην Ανγκελα Μέρκελ είχε συμβουλεύσει τους Τούρκους πολίτες που ζουν, εργάζονται και ψηφίζουν στη Γερμανία, να ψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα, AFD.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει αντιτουρκικά τα μεγάλα κόμματα:

«Μην υποστηρίξετε το CDU, το SPD ή τους Πράσινους. Είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε προς τους Τούρκους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία ο Tayip Erdogan, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στις διμερείς σχέσεις έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό για τη διασφάλιση ψήφων» και πρόσθεσε: «Δώστε την αναγκαία υποστήριξη σε εκείνα τα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εμπλέκονται στην εχθρική αντιμετώπιση της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτα ή δεύτερα. Υπό μία έννοια, αυτό έχει να κάνει με μια ηθική μάχη για όλους τους πολίτες μου που ζουν στη Γερμανία».

Σφοδρή ήταν τότε η αντίδραση του γερμανού υπουργού εξωτερικών, για την «ανάμιξη του Ερντογάν» στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας», είχε πει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD.

crashonline.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...