Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κοτζιάς «έσφαξε με το βαμβάκι» την Τουρκία από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ (βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι





facebook   twitter   more




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔



Η ομιλία του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Βρισκόμενη κοντά σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ταραχώδη κατάσταση, όπως η Μέση Ανατολή και τμήματα της Βόρειας Αφρικής, η Ελλάδα αποτελεί τον πυλώνα της σταθερότητας, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας επίσης ότι η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

«Κύριος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια θετική και πολλαπλή ατζέντα συνεργασίας στις διεθνείς υποθέσεις, εστιάζοντας στις συνεργίες και τις κοινές δραστηριότητες, κυρίως μέσω του πολιτισμού ως ενός από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς της ήρεμης δύναμης στις διεθνείς σχέσεις και σε άλλους τομείς συνεργασίας, όπως τα εμπόριο, η εκπαίδευση και η έρευνα», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Για την Τουρκία και το Κυπριακό

Λιτός και περιεκτικός ήταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, αλλά και το Κυπριακό:

«Η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την επίμονη αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από έναν γείτονα.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο στόχος μας συνοψίζεται σε μια έννοια που υιοθέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κύπρο: να καταστεί η Κύπρος ‘κανονικό κράτος’. Ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, απαλλαγμένο από ξένα στρατεύματα κατοχής, εξωτερικές εγγυήσεις και δικαιώματα ‘παρέμβασης’.





Η διεθνής διάσκεψη για την Κύπρο που διεξήχθη στην Ελβετία φέτος, δυστυχώς έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, διότι οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι, ήταν τα μόνα κόμματα της Διάσκεψης που δεν συμμερίστηκαν τον στόχο του ‘κανονικού κράτους’.

Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να συζητάμε για το βασικό διεθνές ζήτημα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, όποτε η Τουρκία αποδείξει σαφή βούληση να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και στο πλαίσιο των παραμέτρων που όρισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στο Crans Montana».

Για τα Σκόπια

«Στα Δυτικά Βαλκάνια, η Ελλάδα παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Πολιτικής Διεύρυνσης της ΕΕ. Η άνοδος της εθνικιστικής ρητορικής στην περιοχή εγείρει σοβαρές ανησυχίες. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι ενέργειες και οι δηλώσεις που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα μέσα», σχολίασε και συνέχισε:

«Η Ελλάδα διατηρεί μια φιλική προσέγγιση στην ΠΓΔΜ. Η ελληνική πρωτοβουλία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των διμερών μέτρων εμπιστοσύνης ενδυνάμωσαν τις σχέσεις μας, διευκολύνοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης πιο ευαίσθητων θεμάτων, όπως το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος της γειτονικής μας χώρας. Από αυτή την άποψη, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: ένα αμοιβαία αποδεκτό όνομα, erga omnes».

Για την περιφερειακή συνεργασία στα Βαλκάνια

Εξήγησε ότι η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια είναι η βασική ιδέα πίσω από μια άλλη ελληνική πρωτοβουλία – ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ – που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στην κρίση των προσφύγων αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες και αρχές, οι τέσσερις χώρες θα επικεντρωθούν κατά την επόμενη συνάντησή τους τον Οκτώβριο στον εντοπισμό τρόπων για καλύτερη αλληλεπίδραση σε θέματα όπως οι επιχειρήσεις επιστροφής, η ανταλλαγή πληροφοριών, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της εμπορίας ανθρώπων, της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και των ενεργειακών δικτύων, πρόσθεσε.

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Κοτζιά στην 72η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο 
ΕΔΩ.

hellasforce.com



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...