Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Έσκασε ΤΩΡΑ! Ο Πούτιν μεταφέρει τον "ΠΟΛΕΜΟ" σε Μεσόγειο κι Αιγαίο...

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more




“Φωτιά” παίρνει ξανά η Ανατολική Μεσόγειος καθώς γίνεται τεράστια μάχη ανάμεσα στη Ρωσία και στο ΝΑΤΟ για τον ελέγχο της περιοχής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγες ημέρες πήγε στη Συρία και αφού έκανε πανηγυρικό λόγο για τη μεγάλη νίκη επί των τζιχαντιστών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει τη ναυτική αναβάθμιση και παρουσία στη Συρία και συγκεκριμένα στο Ταρτούς τουλάχιστον μέχρι το 2090.

Ταυτόχρονα η Ρωσία έχει μεγάλη ναυτική παρουσία στο Σουέζ και γενικότερα στην Αίγυπτο, ενώ το Κάιρο προμηθεύεται και οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Στη Λιβύη, ταυτόχρονα, οι στενές σχέσεις με τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα η Μόσχα θα αποκτήσει μια ναυτική βάση, και εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον έλεγχο της περιοχής.

Από εκεί και πέρα όλα θα παιχτούν στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η βάση της Σούδας και τα Στενά είναι από τα πιο κρίσιμα γεωστρατηγικά σημεία της Ανατολικής και προς το παρόν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τα ελέγχουν και τα δύο. Όμως για πόσο;

Το ότι θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην περιοχή μας είναι δεδομένο, το θέμα είναι το τι θα επιλέξει να κάνει η Ελλάδα. Θα στηρίξει το ΝΑΤΟ ή τον Πούτιν; Και με τι ανταλλάγματα; Θα φανούν όλα πολύ σύντομα...

voicenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


loading...


Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...