Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αυτός είναι ΙΕΡΑΡΧΗΣ! Η Μακεδονία είναι Ελλάδα...


Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!





Σήμερα οι απανταχού ομόδοξοι Χριστιανοί, που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο, γιορτάζουν την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων.


Έτσι, κατ' αυτάς, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης ΓΟΧ Θεσσαλονίκης κ. κ. Ευθύμιος χοροστάτησε το πρωί σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. της Γεννήσεως του Χριστού, της οδού Δελφών, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και ιερομονάχων.

Αν και ημέρα εργάσιμη η σημερινή, εν τούτοις παρέστη μέγα εκκλησίασμα, ενοριτών και λοιπών προσκυνητών. Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ο κ.Ευθύμιος με συλλειτουργό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Περιστεράς κ.Μακάριο, τέλεσε τον Μέγα αγιασμό στην εξέδρα του Ναού.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τη νέα παραλία, προπορευομένης της φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν νέοι με τοπικές ενδυμασίες, τα λάβαρα, η μεγάλη εικόνα της Βαπτίσεως, οι χοροί των ιεροψαλτών, μονάζουσες, το ιερατείο και το πλήθος των ευλαβών πιστών.

Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, απ' όπου έγινε η ρίψη του τιμίου Σταυρού, πέραν των Αρχιερέων, των ιερέων, των ιεροψαλτών, παρέστη (ως όφειλε) και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας με την συνοδεία του, για τον καθαγιασμό των υδάτων του Θερμαϊκού.





Στα παλικάρια που έπιασαν τον σταυρό, ο κ.Ευθύμιος προσέφερε σταυρουδάκια, και σε σύντομη προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο, την Αστυνομία, την Τροχαία και λοιπές Αρχές, ο φιλόπατρις Παναγιώτατος προέτρεψε το ποίμνιό του, επί παρουσία και του κ.Περιφερειάρχη, να παραστεί σύσσωμο με τις οικογένειές τους στο μεθαυριανό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ώστε:

«...να διατρανώσουμε μαζί με όλους τους Συνέλληνες, να μη προδόσουν οι κρατούντες και άρχοντες της Ελλάδος το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, ούτε να το παραδώσουν στους επίβουλους γείτονές μας».

Να θυμίσουμε ότι χθες ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, παρευρέθη στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων από την Εκκλησία ΓΟΧ στον Πειραιά, όπου είχε θερμότατη συνομιλία με τους ιεράρχες οι οποίοι του δήλωσαν ότι έχει την στήριξή τους (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

Φωτορεπορτάζ: Θωμάς Αναστασιάδης

voicenews.gr



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...