Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η δεύτερη μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα «πέσει» λόγω Σκοπιανού; – Ιστορικά λάθη

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό και στοχοποίησε συγκεκριμένα τον Αντώνη Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.


«Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Τότε που η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και η χώρα, είχε την ατυχία να έχει ως Υπουργό Εξωτερικών τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας βεβαίως την αντίδραση του κ. Σαμαρά.

Είναι γεγονός πώς η ΝΔ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αφού από τη μία έχει στο κόμμα της τον Αντώνη Σαμαρά που έριξε επί της ουσίας με τη στάση του την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την άλλη έχει την Ντόρα Μπακογιάννη που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είχε αντιταχθεί στη χρήση του βέτο στο Βουκουρέστι και ταχθεί με τη θέση των ΗΠΑ για αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Αυτά όμως ίσχυαν, όπως και η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Τσίπρας στο «Έθνος» και τα εκεί προκλητικά μηνύματα του μέχρι το Σάββατο. Γιατί την Κυριακή ξημέρωσε μία νέα ημέρα και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανατρέπει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα.

Πρώτη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει να εναντιώνεται τόσο μεγάλο πλήθος στις αποφάσεις της. Μέχρι και την Κυριακή, από το 2015 που ανέλαβε την εξουσία, ελάχιστες χιλιάδες πολιτών αντέδρασαν στα μνημόνια και στα μέτρα που ψήφισαν καταδικάζοντας όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους Έλληνες στην ανέχεια και την φτώχεια.





Πολλοί λοιπόν στην κυβέρνηση εξέλαβαν τη στάση του ελληνικού λαού, ότι δηλαδή κουράστηκε να αντιδρά στις μνημονιακές πολιτικές, αφού πίστεψε πώς «όλοι ίδιοι είναι» πώς θα κρατήσει και την ίδια στάση σε ένα εθνικό θέμα όμως το Σκοπιανό. Οι… Αριστεροί πίστεψαν πώς το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 πώς θα είναι άνεμος που θα παρασύρει και το όνομα «Μακεδονία».


Αμ δε. Έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και κινδυνεύει η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι η δεύτερη που θα χάσει την εξουσία από την διαχείριση του Σκοπιανού. Αν συνεχίσει μάλιστα να πιστεύει πώς «ένα συλλαλητήριο ήταν και θα περάσει» τότε ίσως δεν προλάβει να δει αν θα της βγει το αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι.

Ο κόσμος είναι σφόδρα ενοχλημένος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να του συγχώρεσε τις κωλοτούμπες στα θέματα της οικονομίας το ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία» δείχνει όμως πως δεν είναι διατεθειμένος να του το συγχωρήσει.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και το τεράστιο πλήθος που συγκεντρώθηκε κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να πει ένα βροντερό «όχι» στο όνομα «Μακεδονία» ήταν ένα πολύ κρίσιμο «κρας τέστ». Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενεργοποιήθηκαν και πάλι και έδειξε πώς μπορεί να κατέβει και πάλι μαζικά στους δρόμους για να ανατρέψει μία πολιτική σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Είναι βέβαιο πώς και τα επόμενα συλλαλητήρια θα έχουν μεγάλη συμμετοχή όσο και αν κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί σαν τον κύριο Πολάκη επιχειρούν να τα απαξιώσουν. Είναι επίσης βέβαιο πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει και αυτοί πολιτικούς που είναι πατριώτες και οι οποίοι θα αρχίσουν να αντιδρούν. Δεν μιλάμε μόνο για τον Πάνο Καμμένο που δεν είναι καθ’ όλου βέβαιο ότι θα στηρίξει ένα σύνθετο όνομα που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», όπως ευελπιστούν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και για «κόκκινους» βουλευτές.

Η κυβέρνηση λοιπόν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με το Σκοπιανό και κινδυνεύει να πνιγεί στην αλαζονεία της και να χάσει την εξουσία.
pentapostagma.gr



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...