Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Άσαντ στείλε κι άλλο στρατό να διώξουμε τους Τούρκους, λένε οι Κούρδοι της Εφρίν

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοίνωσαν ότι παραστρατιωτικές δυνάμεις που...
υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή της Εφρίν για να βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση, η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», πρόσθεσαν όμως ότι θα χρειαστεί βοήθεια και από τον ίδιο τον τακτικό συριακό στρατό.


«Ομάδες συμμαχικές του συριακού στρατού ήρθαν στην Εφρίν, όμως όχι στην ποσότητα ή με τις δυνατότητες που χρειάζονται για να σταματήσουν την τουρκική κατοχή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

«Ο συριακός στρατός πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον του, να προστατεύσει τα συνορα της Συρίας».

Οι YPG έχουν καλέσει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να στείλει στρατεύματα στην περιοχή της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία και παραστρατιωτικοί σιίτες πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τη Δαμασκό έφθασαν εκεί αργά το βράδυ της Τρίτης.

Εκατοντάδες από τους άνδρες αυτούς έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της Εφρίν για να πολεμήσουν τις τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε ο Μαχμούντ.





Όμως ο Άσαντ δεν έστειλε τον ίδιο τον τακτικό στρατό, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη απ’ ευθείας σύγκρουση Συρίας-Τουρκίας, αν και οι άνδρες που έστειλε θεωρούνται μονάδες των συριακών ενόπλων δυνάμεων.


Η Άγκυρα, ένας Σύρος ανώτερος αξιωματικός και Κούρδοι αξιωματούχοι, δήλωσαν πρόσφατα ότι η Ρωσία επενέβη για να μην στείλει η Δαμασκός τακτικό στρατό για να υπερασπιστεί την Εφρίν, έπειτα από πληροφορίες για συμφωνία με τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.

Ενώ η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του Άσαντ στον πόλεμο, συντονίζεται επίσης με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση.
ribune.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...