Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τηλεφωνική Επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ! Τι Συζήτησαν Για Το Επεισόδιο Στα Ίμια

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Στην ανάγκη να σηκώσουν το «κόκκινο τηλέφωνο» βρέθηκαν πριν από λίγο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Τουρκίας καθώς η κατάσταση υπερθερμάνθηκε όχι μόνο με τα 19 πλοία που βρίσκονται γύρω από τα Ίμια – 11 Τουρκικά , 8 Ελληνικά – αλλά και από την δήλωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ που ευθέως έλεγε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση των ΗΠΑ που ευθέως καλούσε τις 2 χώρες να έρθουν σε επικοινωνία μέσω των γνωστών διαύλων, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δίνοντας έτσι το σήμα να επικοινωνήσουν οι 2 πρωθυπουργοί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Γιλντιρίμ κάλεσε τον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο και του είπε ότι η σύγκρουση των δύο πλοίων δεν έγινε εσκεμμένα ρίχνοντας έτσι τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Γεγονός όμως είναι ότι όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ τα Ίμια έχουν γκριζάρει για τα καλά ενώ βρισκόμαστε προ ενός επεισοδίου 1996.





Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε με αυστηρότητα, αναφέρει η ανακοίνωση, στον ομόλογό του ότι γεγονότα όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.


Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

crashonline.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...