Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η ώρα της σύγκρουσης: Δυνάμεις του Άσαντ προωθούνται εναντίον του τουρκικού στρατού (ΒΙΝΤΕΟ- upd)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter





Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο της Β.Συρίας - Δεινή η θέση της Άγκυρας



Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές μπήκε στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Τα οχήματα που τους μεταφέρουν πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.

Σύμφωνα με ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων, οι οποίοι στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Αφρίν, προερχόμενοι από το Χαλέπι.

Οι μαχητές αυτοί, που σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση θα βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση στην περιοχή, μπαίνουν στο Αφρίν μέσω της διάβασης αλ Ζιγιάρα, στα βόρεια του Νουμπούλ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν.

"Μία Συρία, μία Συρία" ακούγονται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, στο βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. "Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα", είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Το κρατικό πρακτορείο Sana κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη διάβαση απ' όπου πέρασαν οι μαχητές των "Λαϊκών Δυνάμεων" για να μπουν στο Αφρίν.

Σε κάθε περίπτωση ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά αναμένεται να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τακτικές δυνάμεις στρατού αντίπαλης χώρας, καθότι μέχρι σήμερα πολεμούσε σε Συρία και Ιράκ σκόρπιες στρατιές Κούρδων και τζιχαντιστών:





Στα σύνορα με την Τουρκία θα αναπτυχθούν οι στρατιώτες του Άσαντ

Συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα στην περιοχή του Αφρίν προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) να αποκρούσουν την επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γεγονός που εντείνει τους φόβους για μια ευρύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Λίγη ώρα αφότου η αυτοκινητοπομπή μπήκε στο Αφρίν, τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Τουρκία στοχοθέτησε τους μαχητές και τους βομβάρδισε.

Η επιχείρηση της Τουρκίας έχει ως στόχο να εκδιώξει από την περιοχή τους Κούρδους, που τους θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

Οι YPG χαιρέτισαν την άφιξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες μετέχουν πολιτοφύλακες σύμμαχοι του Άσαντ, όχι όμως και άνδρες του τακτικού συριακού στρατού. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, πρόσθεσαν οι YPG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι YPG, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις "θα λάβουν θέσεις στα σύνορα και θα συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και των συνόρων της".
el.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...