Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πολύχρωμες Δέσμες Φωτός Βυθίζονται στον Πλανήτη σαν Ανεμόσκαλες από Αόρατα Διαστημόπλοια (εικόνες και video)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

facebook 
twitter




Γράφει ο Σπύρος Μακρής


Πολύχρωμες Δέσμες Φωτός Βυθίζονται στον Πλανήτη

σαν ανεμόσκαλες από αόρατα διαστημόπλοια!

Απλά κοιτάξτε τον ουρανό. Να τον κοιτάτε τακτικά. Ειδικά τις βραδινές ώρες. Πάντα θα σας εκπλήσσει για πάντα θα βλέπετε κάτι που δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σας! Όπως, ίσως, αυτά που συνέβησαν σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Δύο πολύ σπάνια φαινόμενα σε Νορβηγία και Χαβάη καταγράφηκαν. Ο πεντακάθαρος ήλιος προκάλεσε ροζ αύρες πάνω από το Tromso, ενώ μία εξαιρετικά σπάνια «δέσμη» φωτός σχηματίστηκε πάνω από το ηφαίστειο Mauna Kea.


Στις 23 Φεβρουαρίου ο ήλιος ήταν εντελώς κενός, χωρίς ηλιακές κηλίδες και η NOAA ταξινόμησε την ηλιακή δραστηριότητα ως «πολύ χαμηλή». Παρ ‘όλα αυτά, μια όμορφη απεικόνιση της αύρας με μια ζωντανή ροζ «παγιδεύτηκε» στον φωτογραφικό φακό του Andrei Andritcu πέρα ​​από το Tromso της Νορβηγίας.

Στις «αύρες» ανάλογων χρωματισμών, το ροζ είναι ένα σημάδι αζώτου. Το ροζ εμφανίζεται όταν τα ενεργειακά σωματίδια κατεβαίνουν χαμηλότερα από το συνηθισμένο.

Πιο συχνά οι φωτεινές αυτές αύρες εμφανίζονται πρασινωπές και είναι περισσότερο γνωστες σε μας ως «βόρειο Σέλας» ή και «νορβηγικά φώτα». Αυτές οι αποχρώσεις συμβαίνουν σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και περιλαμβάνουν άτομα οξυγόνου που διεγείρονται από το ταχέως μεταβαλλόμενο πλάσμα από το διάστημα.





Στα περίπου 200 χιλιόμετρα το φαινόμενο εμφανίζεται κοκκινόχρωμο, ενώ στα 500 περίπου χιλιόμετρα έχουν μία μαγευτική μπλε ποικιλία καθώς προκαλούνται από ιόντα αζώτου που διασκορπίζουν το ηλιακό φως.


Φωτογραφία Andrei Andritcu πέρα ​​από το Tromso της Νορβηγίας

Καθώς το Ηλιακό Ελάχιστο πλησιάζει, είναι λίγο παράξενο να έχουμε τέτοια χρώματα υψηλής ενέργειας στον ουρανό, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε μια πεντακάθαρη μέρα! Ίσως ο ηλιακός άνεμος που αναδύεται από τον ολοκάθαρο ήλιο να είναι ασυνήθιστα διεισδυτικός. Αν ναι, τότε τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια;

Εν τω μεταξύ, στον ουρανό πάνω από τη Χαβάη, ένας εξαιρετικά σπάνιος πυλώνας φωτός καταγράφηκε από την αυτοματοποιημένη κάμερα Gemini στο ηφαίστειο Mauna Kea της Χαβάης στις 13 Φεβρουαρίου.



Τέτοιου είδους δέσμες φωτός, συμβαίνουν συνήθως σε ψυχρά κλίματα. Έτσι, για να τις δούμε τόσο μακριά και τόσο αντίθετα από το «σπίτι» τους, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως είναι κάτι αφύσικο…

Οι φωτεινοί άξονες που φαίνεται να συνδέουν την Γη με τον Ουρανό, σαν ένα αλλοκοσμικό φαινόμενο ή σαν φωτεινές ανεμόσκαλες αόρατων εξωγήινων σκαφών, κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται, ειδικά στην Ρωσία, καθώς εκεί εμφανίζονται τακτικά.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν την δική τους επιστημονική εξήγηση καθώς σύμφωνα με αυτήν, οι πυλώνες φωτός εμφανίζονται όταν τα αστικά φώτα αντανακλούνται από τις επίπεδες όψεις των κρυστάλλων πάγου που κυματίζουν από τα ψηλά σύννεφα.

Τέτοια παράξενα φώτα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες σε όλη τη Ρωσία όπως φαίνεται στη σελίδα Facebook Meteor Shower Tonight:





Άραγε πόσο φυσιολογικά και επιστημονικά μπορεί να είναι αυτά, σε περιοχές που δεν συνηθίζονται; Αρκετοί αμφιβάλουν για το κατά πόσο η μετεωρολογική υπηρεσία μεταδίδει την αλήθεια και δεν συγκαλύπτει κάτι άλλο. Δεν είναι απαραίτητα αυτό το «κάτι» να έχει να κάνει με εξωγήινους. Σίγουρα, όμως, η συμπεριφορά της Γης έχει αρχίσει και αλλάζει.


Οπτικά είναι πανέμορφα -ειδικά αν το ζεις, αν το βιώνεις ο ίδιος, πέρα από εικόνες και video. Είναι μαγευτικό, σε ξετρελαίνει! Είναι εν-θεου-ουσια-στικό φαινόμενο.

Αλλά μήπως, πέρα από αυτή την ποιητική διάθεση, η Γη προσπαθεί να μας μιλήσει, να μας πει κάτι; Κι αν ναι, τι μπορεί να είναι αυτό;

Παρακολουθείστε τα vdeos που ακολουθούν και θα καταλάβετε περισσότερα -αλλά και θα μαγευτείτε:

Strange Blue Rays of Light in the Sky over Hawaii




Very Rare Light Pillar in Hawaii


diadrastika.com



Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...