Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πρεσβεία των ΗΠΑ σε Ελλάδα: Υποχρέωση σας να υποδεχτείτε όλους τους λαθρομετανάστες!



Σαφέστατα μήνυμα υπέρ της παγκοσμιοποίησης, της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της μετατροπής της Ελλάδας από Χώρα σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό,
έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα», υπό τον τίτλο «Ένα καλό παράδειγμα».


Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του:
«Μία από τις πιο έντονες εντυπώσεις από τον πρώτο χρόνο μου στην Αθήνα οφείλεται στην εντυπωσιακή συμπόνια που έδειξε ο ελληνικός λαός στον χειρισμό της πρόκλησης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Από αυτή την άποψη όλοι μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από τους φιλόξενους και γενναιόδωρους κατοίκους της Λιβαδειάς.

Τον Νοέμβριο του 2016 η Λιβαδειά έγινε η πρώτη ελληνική πόλη -εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- που φιλοξένησε πιλοτικό πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τίτλο «Πρόγραμμα Διαμονής και Υπηρεσιών» που έχει ήδη βοηθήσει 570 πρόσφυγες να βρουν κατοικία και αξιοπρεπή διαβίωση σε 70 διαμερίσματα στην πόλη, ενώ περιμένουν την τελική απάντηση στην αίτηση ασύλου και μετεγκατάστασης.» […]

«Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση προσφέροντας μια σειρά χορηγιών για να ενισχύσει τη δουλειά εξαιρετικών ελληνικών ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των «Αγκαλιά» στη Μυτιλήνη, «Φάρος» και «Μετάδραση».
Την προηγούμενη χρονιά συνεργαστήκαμε με το Impact Hub στην Αθήνα και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη διοργάνωση του Hack the Camp, ενός δημιουργικού μαραθωνίου που βοήθησε να βρεθούν πρακτικές λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αυτό τον καιρό συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό Μέλισσα – Δίκτυο για Γυναίκες Μετανάστριες σε μια σειρά μικρού μήκους ταινιών για τη ζωή των προσφύγων.

Στον τομέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων, η αμερικανική πρεσβεία στήριξε το έργο της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου για την παροχή μαθημάτων αγγλικής γλώσσας σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, και μέσω μιας χορηγίας 1 εκατ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Η Εκπαίδευση Ενώνει» προσφέροντας υποτροφίες σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας στην Αθήνα, το Κολέγιο Ανατόλια και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Με το πρόγραμμα αυτό 200 παιδιά προσφύγων ξεκίνησαν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους τη σχολική χρονιά 2017-2018».




Από τα αποσπάσματα που παραθέσαμε είναι εμφανές το ύφος που διακατέχει τον αμερικανό πρέσβη. Δίνει έμφαση στο δέλεαρ των ευρώ στις τοπικές κοινωνίες, ως το τυράκι στην φάκα, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ως τόπος (μόνιμης ουσιαστικά) διαμονής των «προσφύγων». Η «πλάκα» είναι ότι τα γραφόμενα του Πάιατ έρχονται σ’ αντίθεση με την επίσημη πολιτική των ΗΠΑ στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, έναν από τους λόγους δηλαδή που οδήγησαν τον Τραμπ στην εκλογή του ως προέδρου της χώρας.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό που οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να θέλουν πλέον γι’ αυτήν στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο εδώ πρεσβευτής τους το θεωρεί ως «ένα καλό παράδειγμα» για την Ελλάδα. Την ώρα που το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ ήταν «θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» και υποσχόταν το χτίσιμο τειχών και την εκδίωξη των λαθρομεταναστών, ο εδώ τοποτηρητής του παραδίδει μαθήματα «αντιρατσισμού» και τάσσεται κι αυτός με το πλευρό των «αλληλέγγυων» (εκ του ασφαλούς, εννοείται), δείχνοντας ότι η πασίγνωστη ρήση «his master’s voice» έχει όχι μόνο διαχρονική ισχύ, αλλά και πολύπλευρη ερμηνευτική προσέγγιση.

Τόσο αυτός όσο και οι όμοιοί του θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως μια περιοχή η οποία είναι «ό,τι πρέπει» για τον ερχομό, την υποδοχή και την εγκατάσταση σ’ αυτήν όλων των παράνομα εισερχόμενων ανθρώπων, δίνοντας λανθασμένη και επιλεκτική ερμηνεία στην έννοια του πρόσφυγα. Ο τίτλος του άρθρου του αμερικανού πρέσβη αποτελεί μια πρό(σ)κληση για το πώς εκείνοι που σχεδιάζουν την διάλυση των εθνικών Κρατών οραματίζονται το μέλλον. Και η Ελλάδα αποτελεί γι’ αυτούς το ιδανικό πειραματόζωο, καθώς τόσο οι εκάστοτε εγχώριοι όσο και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του «αντιρατσισμού» (έμμισθοι και μη) βοηθούν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
grothia.gr

Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


facebook 
twitter


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...