Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Γιατί η παραίτηση Σακελλαρίου ισοδυναμεί με την άρνηση του Μιχαήλ Στασινοπούλου να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969…


Το διάβημα της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ αξίζει λίγο περισσότερης προσοχής.


Παναγιώτης Γεννηματάς 

Κατ’ αρχήν είναι σαφές ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν διεκρινετο για ευχέρεια λόγου. Η δήλωσή του δεν έχει το κοφτό και σαφές που θα αναδείκνυε ολοκληρωμένα την επιχειρηματολογία. 


Παρά ταύτα λέγει πράγματα που πρέπει να προσεχτούν.

Η ουσία του διαβήματος έγκειται στην πλήρη συνομολόγηση της σκληρής αλλά γνωστής εξ αρχής στους μη εθελοτυφλούντες ότι ολόκληρη η νομοθετική κάλυψη και των τριών μνημονίων υπήρξε αντισυνταγματική. 


Πού σημαίνει ότι η χώρα από το 2010 διατελεί σε καθεστώς εκτροπής. Πρόκειται για άποψη που ουκ ολίγοι έγκυροι νομομαθείς και συνταγματολόγοι έχουν εγκαίρως επισημάνει. 

Αλλά το βάρος ενός ανώτατου θεσμικού παράγοντα που έχει ζήσει εκ των έσω τους προβληματισμούς συνείδησης του οιονεί Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας έχει βαρύνουσα σημασία. 

Από την άποψη αυτή η δήλωση του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΤΕ προσλαμβάνει το βάρος της άρνησης του Μιχαήλ Στασινοπούλου ως πρόεδρου του ίδιου σώματος να αναγνωρίσει τη δικτατορία το 1969.
Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε λοιπόν. Η έκφραση πόνου για την τύχη των συνταξιούχων δεν είναι δουλειά ενός προέδρου του ΣΤΕ.


 Ούτε η αμφισβήτηση της σκοπιμότητας της δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Η καταγγελία όμως για την πολιτειακή εκτροπή ανήκει στην αρμοδιότητά του. 

Εκεί λοιπόν ας εστιάσουμε την προσοχή και ας στρέψουμε τις πολιτικές μας συνειδήσεις.

press-gr.com

triklopodia.gr

Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑloading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...