Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Τουρκία θα αντιδράσει αν οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τα F-35…»Ποια η εναλλακτική των Τούρκων;»






Η Τουρκία θα αντιδράσει εναντίον των ΗΠΑ εάν η Ουάσινγκτον μπλοκάρει την προμήθεια μαχητών F-35 στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούλογλου



Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η πρόταση από τους νομοθέτες των ΗΠΑ να σταματήσει προσωρινά τις πωλήσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων & των Μαχητικών αεροσκαφών F-35, στην Τουρκία ήταν λανθασμένη, παράλογη και μη προσαρμόσιμη στη συμμαχία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.


Η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να αγοράσει 116 Μαχητικά αεροσκάφη F-35A στο πλαίσιο του πολυεθνικού προγράμματος Joint Strike Fighter, το οποίο διεξάγεται από την Αμερική.

Πάντως δεν ξεκαθάρισε πως εννοεί την Αντίδραση των Τούρκων σε μια πιθανή εντολή μπλοκαρίσματος της Πώλησης των των F-35 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία !

Όμως φαίνεται πως οι Τούρκοι έχουν έτοιμη και μια ακόμη λύση …Αν οι Αμερικανοί μπλοκάρουν την πώληση των F-35





Πρόσφατα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λάνκφορντ δήλωσε ότι «οι στρατηγικές αποφάσεις της Τουρκίας δυστυχώς πέφτουν ολοένα και περισσότερο εκτός λειτουργίας, και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και το έγκυρο HellasJournal.com, μεταδίδουν πως η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι η ΜΗ παράδοση των τουρκικών αεροσκαφών F-35A στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Φυσικά ο λόγος είναι η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, και το μεγάλο πρόβλημα που ονομάζεται ρωσο-τουρκική προσέγγιση.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος αναλύει τους λόγους, και αναφέρει πως αξιόπιστη πηγή στην Ουάσιγκτον έχει αποκαλύψει ότι οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα αεροσκάφη.

Αυτό βέβαια που δεν αποκαλύπτεται, είναι αν τελικά τα πρώτα τουρκικά αεροσκάφη, που πρόκειται να παραδοθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, παραδοθούν μεν κανονικά στην Τουρκία, αλλά δεν τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα τουρκικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στις ΗΠΑ προκειμένου να ενταχθούν στην Κοινή Μοίρα Εκπαίδευσης, και θα αρχίσουν να εκπαιδεύουν τους Τούρκους Χειριστές !
To πρώτο τμήμα ατράκτου του F-35 που κατασκεύασε η ΤΑΙ

Σύμφωνα με το έγκυρο ptisidiastima.com/, η εμμονή της Τουρκίας στην αγορά των S-400 εγκυμονεί τον κίνδυνο της μη παράδοσης των F-35A.

Έχουμε ήδη εξετάσει το σενάριο της αγοράς Su-35 από την τουρκική αεροπορία εδώ, αλλά και την πιθανότητα μιας τουρκοποιημένης έκδοσης του Su-57 σαν το μελλοντικό TF-X.

To τι θα γίνει τελικά με τα τουρκικά F-35A θα το μάθουμε λίαν συντόμως, και άποψή μας είναι πως θα συνδεθεί με τις τουρκικές εκλογές.

Αν το ισλαμιστής και ρωσόφιλος Ερντογάν ηττηθεί, και στην θέση του τοποθετηθεί ένας κεμαλικός, τότε οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν την σχέση τους με την Τουρκία, και θα προσπαθήσουν να φέρουν κοντά τους το «πρόβατο». Αλλιώς, ο «λύκος» θα είναι πολύ επικίνδυνος, και μάλιστα «εξαιρετικά» αν έχει στο οπλοστάσιό του μερικά F-35…

veteranos.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...