Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Κάτι ετοιμάζεται» στην Αν.Μεσόγειο – Πρωτοφανής αντιπαράθεση Στόλων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας & Γερμανίας με ρωσικό Στόλο






Υπερσυγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας, χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει αυτό, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.



Γράφει: Γιάννης Πετρίδης

Οι Ρώσοι έστειλαν από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αρκετά πολεμικά, προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Στόλο της Βαλτικής (!) σε μία σπάνια κλιμάκωση της ναυτικής
τους παρουσίας, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.

Ούτε την παραμονή της επίθεσης ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στην Συρία πριν τρεις εβδομάδες είχαν μεταφέρει τόσο μεγάλη ναυτική δύναμη: Η φρεγάτα RFS Yaroslav Mudryy (712) κλάσης Neustrashimy (Project 1154) και το πετρελαιοφόρο RFS Lena κλάσης Uda (Project 577D), διέσχισαν στις 26 Απριλίου τα στενά του Γιβραλτάρ και εισήλθαν στην Μεσόγειο προερχόμενα από την Βαλτική Θάλασσα .

Είχαν προηγηθεί οι φρεγάτες RFS Pytlivy (808) κλάσης Krivak II (Project 1135M), και RFS Smetlivy (810) κλάσης Kashin (Project 61) διέσχισαν τα στενά του Βοσπόρου και κατευθύνθηκαν προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Μαζί τους βρίσκονται τουλάχιστον τρία ρωσικά υποβρύχια κλάσης Kilo & Kilo II, ενώ άλλες τέσσερις κορβέτες και φρεγάτες βρίσκονται ήδη αναπτυγμένες στην περιοχή.





Πριν από ένα μήνα εκφορτώθηκαν στην Συρία, συστοιχίες βλημάτων επακτίου αμύνης Onyx, που δίνουν μια περίμετρο ασφαλείας 400 χλμ. από τις συριακές ακτές και ήδη έχουν εγκατασταθεί κοντά στην ρωσική βάση του Χμέιμιμ.

Χθες, για πρώτη φορά, ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν από την ΑΒ Χμέιμιμ και μπήκαν στον βορειοανατολικό εναέριο χώρο του Λιβάνου, κατόπιν άδειας της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή ισραηλινά μαχητικά πετούσαν στο Βόρειο Ισραήλ πάνω από την Θάλασσα της Γαλιλαίας.

Γενικά στην περιοχή επικρατεί μια περίεργη κινητικότητα σαν «κάτι να ετοιμάζεται».

Σε ότι αφορά την αμερικανική αρμάδα, αυτή έφτασε στις ακτές της Συρίας και είναι πανίσχυρη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman (CVN-75) κλάσης Nimitz, με 70 μαχητικά αεροσκάφη, το καταδρομικό USS Normandy (CG 60) κλάσης Ticonderoga, τα αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων USS Arleigh Burke (DDG 51), USS Bulkeley (DDG 84), USS Forrest Sherman (DDG 98) και USS Farragut (DDG 99) κλάσης Arleigh Burke και μαζί με τα πλοία αυτά θα ενωθούν και το γερμανικό καταδρομικό FGS Hessen (F219) κλάσης F124 Sachsen και τα δύο επίσης αμερικανικά καταδρομικά κλάσης Arleigh Burke, USS Jason Dunham (DDG 109) και USS The Sullivans (DDG 68)!

Μαζί με τουλάχιστον τέσσερα αμερικανικά υποβρύχια και ένα ή δύο βρετανικά.

Είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη κρούσης που έχει συγκεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και πέντε χρόνια από την κρίση του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2013.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι σημαίνουν όλα αυτά.

pronews.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...