Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Με πνεύμα Βυζαντινής Αυτοκρατορίας: Κυπελούχος Ευρώπης η ΑΕΚ - Νίκησε 94-100 την Μονακό - Εκανε περήφανη την Ελλάδα






Η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League και έγραψε ιστορία για 3η φορά. Μεγάλη και άξια νίκη για την Ενωση, που επιβίωσε στα δύσκολα και όταν έφτασε η ώρα του final four ήταν έτοιμη να πάρει και πάλι την κούπα.


Είναι ο 19ος μπασκετικός τίτλος της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο, που παραμένει σταθερά στην κορυφή της Ευρώπης

Απίστευτες εικόνες στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου και τον Πολ Λακόμπ να κλαίει στον πάγκο της Μονακό!


Η Μονακό του τριπλάσιου μπάτζετ και της μόλις μίας ήττας υποκλίθηκε στη νέα βασίλισσα της Ευρώπης (100-94)! Η ΑΕΚ μεγάλο αγώνα και έστειλε στα ουράνια τους Ελληνες!

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο προσκήνιο και στην Ευρώπη. Η Ένωση έλεγξε τον μεγάλο τελικό από τα πρώτα λεπτά, σε ένα... κολασμένο ΟΑΚΑ και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, στέλνοντας τους χιλάδες φίλους της στα ουράνια για μία ακόμα φορά!

Η Ένωση κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα της Μονακό και ακόμα κι όταν το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει στο τρίτο δεκάλεπτο (59-59, 26’), βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν και έφτασε σε έναν ακόμα θρίαμβο.

Με την ώθηση του κόσμου και με την άμυνα να... τσακίζει κόκκαλα η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά βρέθηκε σε θέση ισχύος, με μπροστάρηδες τους Λαρεντζάκη και Χάντερ (4-13, 4’). Η Μονακό αφυπνίστηκε μετά το κακό ξεκίνημά της και ισορρόπησε την κατάσταση. Ο Κραφτ πήρε την κατάστραση στα χέρια του και οι Μονεγάσκοι μάζεψαν τη διαφορά (11-15, 6’). Ο Βινς Χάντερ ήταν ασταμάτητος στο post και ο Γκριν φώναξε παρών, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά (15-24, 8’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για την Ένωση, καθώς Πάντερ και Μαυροειδής κράτησαν στο +9 την ομάδα τους (20-29).





Η επιθετική άμυνα της Μονακό απέδωσε καρπούς στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με την γαλλική ομάδα να μαζεύει τη διαφορά (31-35, 14’). Σάκοτα και Πάντερ έδωσαν εκ νέου λύσεις στην Ένωση, ανεβάζοντας τη διαφορά (33-41, 16’). Οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να μειώσουν με τον Σι, όμως το μομέντουμ ήταν στα χέρια των «κιτρινόμαυρων», με τον Σάκοτα να ανεβάζει σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (39-49, 18’). Οι παίκτες του Μίτροβιτς προσπάθησαν να μειώσουν, όμως ο Γκριν είπε την τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος, για το 44-53 με ωραία προσπάθεια.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι Γάλλοι προσπάθησαν να μειώσουν, όμως η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο με Τζέιμς και Γκριν (48-57, 23’). Η Μονακό «χτύπησε» κοντά στο καλάθι, με τον Τραορέ και το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον (54-58, 24’). Οι παίκτες του Μίτροβιτς είχαν βρει ρυθμό και ο Κικάνοβιτς έφερε στα ίσια τον τελικό (59-59, 26’).

Η Ένωση έβγαλε αντίδραση και απάντησε με επί μέρους 9-0 από Λαρεντζάκη και Χάρις (59-68, 27’). Ένα μεγάλο σουτ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έφερε και πάλι σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (61-71, 28’). Ο Σεργκίι Γκλαντίρ, όμως ήταν αυτός που είπε την τελευταία... λέξη στο τρίτο δεκάλεπτο και με διαδοχικές τρίποντες... βόμβες μείωσε σε 70-73 για την Μονακό.

Ο Κέβιν Πάντερ το πήρε... προσωπικά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με την βοήθεια του Μάνι Χάρις η διαφορά αυξήθηκε ξανά (73-82, 33’). Ο έλεγχος του αγώνα ήταν σταθερά στα χέρια της Ένωσης και ο Πάντερ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (77-89, 35’). Οι Γάλλοι προσπαθούσαν να μειώσουν με Γκλάντίρ και Λακόμπ, όμως η ΑΕΚ είχε συνεχώς απαντήσεις και διατηρούσε το προβάδισμά της (87-94, 37’). Ο Κούπερ με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε για την ομάδα του (90-96, 38’).

Ο Έβανς με βολές κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο (92-97, 53’’ για το τέλος). Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν λάθος, όμως οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε με τον Ρόμπινσον, ούτε με τον Γκλαντίρ με 35’’ για το τέλος. Ο Χάρις έκανε ένα ακόμα λάθος και ο Γκλαντίρ μείωσε (94-97, 25’’ για το τέλος). Ένα ακόμα λάθος, από τον Γκριν, έδωσε νέα κατοχή στην Μονακό.

Ο Τζέιμς αρχικά, έπαιξε καλή άμυνα στον Κούπερ και στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα, με 11’’ για το τέλος. Ο έμπειρος φόργουορντ αποδείχθηκε ψύχραιμος και με 2 βολές έστειλε την ΑΕΚ στο +5 (94-99, 11’’ για το τέλος). Ο Κούπερ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, όμως αποδείχθηκε... κρύος. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη και το τρόπαιο και να δίνει μία ακόμα τεράστια χαρά στον κόσμο της!

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100.

pronews.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...