Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Πρόβα τζενεράλε» για κτύπημα στο Ιράν η αεροπορική επιδρομή της IAF στη Συρία: Δείτε την πορεία των 4 ισραηλινών F-15I





Το παράτολμο σχέδιο του βομβαρδισμού ιρανικών μονάδων στην περιοχή της Χάμα και κοντά στο Χαλέπι στις 29 Απριλίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Τα ισραηλινά αεροσκάφη προκειμένου να αποφύγουν τα ρωσικά Α/Α συστήματα που βρίσκονται στη Λαττάκεια αλλά και τα συριακά κοντά στη Δαμασκό, επέλεξαν ένα προφίλ πτήσης το οποίο τα έφερε σε ένα κυκλικό σκέλος γύρω από τη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από 4 F-15I κρούσης τα οποία έφεραν συνδυασμό βομβών GBU-39 SDB και όπλων μακρού πλήγματος Delilah. Τα μεν πρώτα έχουν εμβέλεια περί τα 110 χλμ. ενώ τα Delilah αρκετά μεγαλύτερη στα 250 χλμ.

Τα 4 ισραηλινά μαχητικά πέταξαν αρχικά μέσω του εναέριου χώρου της Ιορδανίας και του Ιράκ. Στη συνέχεια πέταξαν κοντά σε «συμμαχικά» αεροσκάφη (ΗΠΑ) τα οποία πετούσαν πάνω από τη Συρία, για στρέψουν στη συνέχεια βόρεια και ανατολικά εξαπολύοντας τα βλήματά τους από ασφαλή απόσταση πριν επιστρέψουν στο Ισραήλ από το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο.

Η συγκεκριμένη αποστολή ήταν πρακτικά ως μια πρόβα κτυπήματος στο Ιράν. Τα αεροσκάφη διένυσαν συνολικά μια απόσταση σχεδόν 2000 χλμ. (1000+1000 χλμ. για το σκέλος της επιστροφής), και μόνο το F-15I με συνολική εμβέλεια 2.500 χλμ. (ακτίνα δράσης 1.270 χλμ.) μπορούσαν να φέρουν την αποστολή.

Σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik τα ισραηλινά αεροσκάφη κτύπησαν και κατέστρεψαν αποθήκη η οποία περιείχε αντιαεροπορικά βλήματα ιρανικής προέλευσης, εξ ου και η τεράστια έκρηξη που προκλήθηκε. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πως το ισραηλινό σύστημα πληροφοριών (HUMINT) των ισραηλινών μυστικών δουλεύει στη Συρία.





Οι Ισραηλινοί είναι σχεδόν οι δεύτεροι που το μαθαίνουν μετά τους ίδιους τους Ιρανούς όταν κάποια πυραυλικά συστήματα έχουν μεταφερθεί από το Ιράν στη Συρία!




Η αποστολή σύμφωνα με όλες τα δεδομένα δεν ήταν απλώς ένα ακόμη κτύπημα του Ισραήλ στη Συρία, αλλά κάτι παραπάνω. Επρόκειτο σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις για μια πρόβα τζενεράλε μιας επίθεσης στο Ιράν και παράλληλα προειδοποίησης προς την Τεχεράνη, ότι η ισραηλινή Αεροπορία έχει αυτή τη δυνατότητα.

Άλλωστε οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ιράν έχει επανεκκινήσει μυστικά το πυρηνικό του πρόγραμμα όπως και ότι εάν η Τεχεράνη επιχειρήσει να ανταποδώσει το κτύπημα στο έδαφος του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ δε θα διστάσει θα πλήξει ιρανικό έδαφος.


 








Από την πλευρά του το Ιράν μέσω του Ιρανού υπουργού Άμυνας Amir Khatami προειδοποίησε πριν από λίγη ώρα για «αιφνιδιαστική απάντηση στο Ισραήλ».

«Αυτή είναι η προειδοποίησή μας προς το καθεστώς και τους υποστηρικτές του που κατέχουν την Ιερουσαλήμ για αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά τους: Η απάντηση του Ιράν θα είναι ξαφνική και θα τα μετανιώσετε για αυτό», είπε πιο ειδικά όπως αναφέρει το Sputnik.
pronews.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...