Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ανάλυση του μηνύματος που έστειλε ο Πρωθυπουργός για την πρωτομαγιά – Μάθετε πρώτοι τι σας περιμένει!






Παρακάτω θα διαβάσετε το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός για την πρωτομαγιά.


Του Γιώργου Φαρμάκη

Περνάμε σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο. Με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σχόλιο 1: Ο άνθρωπος μας λέει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έγινε για τα καλά η χώρα-πρότυπο της Νέας Εποχής.

Από το 1886 στο Σικάγο των ΗΠΑ, και κάθε Πρωτομαγιά έκτοτε, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν για την κατοχύρωση του δικαιώματος σε εργασία με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβή, για την προστασία της ποιότητας της ζωής και της εργασίας τους συνολικά.

Στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε την άρση των εγγυήσεων προστασίας της εργασίας, ο αγώνας αφορά στην διεκδίκηση της ίδιας της εργασίας και των δομών του κοινωνικού κράτους, ως θεμέλιου λίθου της οικονομικής και κοινωνικής προόδου.

Σχόλιο 2: Ο κ.Τσίπρας δηλαδή δεν συνέχισε το..αντιεργατικό έργο;
Αυτόν τον αγώνα δίνουμε στις πιο αντίξοες συνθήκες νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, στην Ελλάδα των μνημονίων που γέννησαν διευρυμένη επισφάλεια και ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

Μετά από τρία δύσκολα χρόνια σκληρής μα συστηματικής δουλειάς, με αναγκαστικούς συμβιβασμούς αλλά και με σημαντικές νίκες σε μάχες που πριν τις δώσουμε όλοι θεωρούσαν χαμένες, η χώρα μας τα καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της ξανά.

Σχόλιο 3: Παρουσιάζει ως αναγκαστικούς συμβιβασμούς τα Μνημόνια που ψήφισε ενώ είχε πει ότι θα τα σκίσει.

Βγαίνουμε από τα μνημόνια καθαρά, χωρίς νέες δεσμεύσεις που πολλοί είχαν προεξοφλήσει.

Σχόλιο 4: Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Ο.Ο.Σ.Α, Θα γίνουν τα παρακάτω:
Κατάργηση εκπτώσεων στον ΦΠΑ στα καύσιμα (στο πετρέλαιο κίνησης).

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια.

Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα (η προπαγάνδα θα γιγαντωθεί).

Μείωση των συντάξεων.


Συνεχίζουμε με το μήνυμα του Πρωθυπουργού: 





Και το κυριότερο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τις δυνάμεις της εργασίας, αφού στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά καταφέραμε να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που είχαν ήδη αποδεχτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πιο σημαντική είδηση όμως, αυτά τα τρία χρόνια, είναι χωρίς αμφιβολία η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας.

Τον Απρίλιο του 2014, λίγο πριν η κυβέρνηση μας αναλάβει καθήκοντα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα είχε εκτιναχθεί στο 27,2%. Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 20% και παρότι είναι απαράδεκτα υψηλό, αποκλιμακώνεται σταθερά, κάνοντάς μας να αισιοδοξούμε κάθε μήνα και λίγο παραπάνω.

Σχόλιο 5: Ποιες έρευνες διαβάζει το επιτελείο του κ.Τσίπρα;
Έτσι, με το τέλος των μνημονίων, περνάμε σιγά-σιγά σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σχόλιο 6: Το τέλος των Μνημονίων δεν θα έρθει, αυτό που θα έρθει είναι το νέο Μνημόνιο το οποίο απλά θα έχει διαφορετικό όνομα.

Σημαίνει ακόμη, ότι στη χώρα μας, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υλοποιείται οργανωμένη πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας. Γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή υποδηλωμένης απασχόλησης και ίσως -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- επιβάλλονται ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Χωρίς αμφιβολία έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά.

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, η διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι προϋποθέσεις για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που οραματιζόμαστε, ώστε να επουλώσουμε τις πληγές που αφήνει πίσω της η κρίση και να εξασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Σχόλιο 7: Εδώ έχουμε την παραδοχή ότι τα Μνημονιακά μέτρα ή μεταρρυθμίσεις σε μια πιο «ψαγμένη» γλώσσα, θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά το «τέλος» των Μνημονίων.

Είναι όμως και η προϋπόθεση και το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε σε μια Ευρώπη που κινδυνεύει από τον αυταρχισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Η προστασία της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

Όπως λέει ο ποιητής: «Νέα ψυχή, που τίναξες τον τρόμο του δειλού, την απάτη και το ψέμα, το ζωντανό αγωνίσου τον αγώνα».

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

Συμπέρασμα

Δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά το μέσο ελληνικό νοικοκυριό δεν υπάρχει περίπτωση να δει καλύτερες ημέρες. Όλοι θα θέλαμε η χώρα να ανεξαρτητοποιηθεί Οικονομικά αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Κανείς μας δεν αγαπάει την σκληρή Μνημονιακή επιτήρηση αλλά αυτή (η επιτήρηση) δεν θα τελειώσει σύντομα!

el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...