Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αυτό θα μας… «προστατεύσει» από την Τουρκία: Η αδιανόητη «λύση» που προτείνουν






Ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τώρα που ο «οικολόγος» Γιώργος Παπανδρέου ασχολείται ξανά με τα εθνικά θέματα, μετά από στενές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, θέλησε να τοποθετηθεί για τα ελληνοτουρκικά.



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τι είπε;

Πως το κατοχυρωμένο STATUS στις «Περιοχές Προστατευόμενων Οικοσυστημάτων» -ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000- μπορεί να ακυρώσει, με σωστή στρατηγική και εξειδικευμένο σχεδιασμό, όλη την προκλητική, επιθετική και επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για τις «Γκρίζες Ζώνες» τόσο στα Νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο».

Αυτό υποστηρίζει με επιστολή του στο Ανοικτό Παράθυρο ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης- με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις 31 Μαρτίου 2018- δήλωση στην οποία υποστήριξε πως οι νησίδες αποτελούν τουρκικά εδάφη.

Δηλαδή τις «γκρίζες ζώνες» της Τουρκίας δεν ακυρώνουν τα σύνορα της Ελλάδας και οι διεθνείς συμφωνίες Δικαίου; Δεχόμαστε λοιπόν πως υπάρχουν οι «γκρίζες ζώνες» της Τουρκίας και καλούμε τον Ο.Η.Ε. να τις «ακυρώσει»;

Τι είναι το Natura 2000 της Ατζέντας 2030 (πρώην 21);

Το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την Κοινότητα και έχει ως στόχο να διασφαλίσει «την μακροπρόθεσμη διατήρησή των πιο πολύτιμων και των πλέον απειλουμένων ειδών και ενδιαιτημάτων της σε ικανοποιητικό επίπεδο».

Με άλλα λόγια, η δημιουργία περιοχών όπου θα περιορίζεται ή θα απαγορεύεται η ανθρώπινη παρουσία ή δραστηριότητα, με σκοπό, όπως διατυμπανίζεται, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας (βλ. No Human Zones, για τις οποίες τόσα χρόνια προειδοποιεί ο Δημοσθένης Λιακόπουλος).





Στην χώρα μας μάλιστα, χωρίς πολλά φώτα δημοσιότητας, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψαν ΚΥΑ, χαρακτηρίζοντας προστατευόμενες 32 νέες περιοχές, ενώ επεκτείνονται άλλες 63 υφιστάμενες (σύνολο 95).




Με άλλα λόγια ως «λύση» στην τουρκική προκλητικότητα προτείνεται η εφαρμογή του Natura 2000 σε Αιγαίο, Θράκη και όπου αλλού αυτό χρειαστεί.

Με ένα σημείωμα που συνοδεύει την επιστολή του, ο Κώστας Λαλιώτης τονίζει πως «ο προσδιορισμός ευαίσθητων περιβαλλοντικών περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα σε συνδυασμό με την απεικόνιση τους χάρτες NATURA 2000, έχει στηριχτεί σε επιστημονικά τεκμηριωμένες Μελέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ την περίοδο 1994-2000, αλλά και μετά το 2000, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που καθορίζονται από συγκεκριμένες Κοινοτικές Οδηγίες».

«Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι το Δίκτυο NATURA 2000 κατοχυρώνει συνδυαστικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε κρίσιμες περιοχές στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο γιατί αυτές οι προστατευόμενες περιοχές απεικονίζονται και επικυρώνονται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο NATURA 2000 και κατ’ επέκταση στους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Χάρτες και προστατεύονται από Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

(…)

Το Δίκτυο NATURA 2000 είναι πολύ κρίσιμο και εξόχως χρήσιμο για την Ελλάδα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη», καταλήγει.

Είπατε κάτι; Γι’ αυτό λοιπόν τόσος ντόρος με την Τουρκία; Για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 σε Αιγαίο και Θράκη;

Ας αδειάσουμε λοιπόν το Αιγαίο από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας το δώσουμε επιτέλους στα ψάρια του, εκεί που ανήκει σύμφωνα με την αριστερή θεώρηση των πραγμάτων.



el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...