Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΔΕΗ: Άγριο κυνήγι στους οφειλέτες - Δείτε τις νέες ρυθμίσεις και τον αριθμό των δόσεων - Θα πέσει σκοτάδι...






H ΔΕΗ αγριεύει και επειδή αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα ρευστότητας είναι αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα που τις χρωστούν


Στο στόχαστρο της εταιρείας που εισπράττει για λογαριασμό της ΔΕΗ τα χρέη των καταναλωτών έχουν μπει σε πρώτη φάση όσοι χρωστούν ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Οι πρώτοι που λαμβάνουν εξώδικα στα οποία καλούνται να απαντήσουν εντός 15 ημερών είναι κυρίως αγρότες και επαγγελματίες σε νησιά ή τουριστικές περιοχές. Οι οφειλέτες καλούνται να διακανονίσουν το χρέος τους, ενώ όσοι δεν ανταποκριθούν απειλούνται ακόμη και με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ έχει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας. Τα χρέη έχουν φτάσει στα 2,8 δισ. ευρώ και έτσι έχει ξεκινήσει το σαφάρι της είσπραξης. Εκτός από τους οφειλέτες ποσών άνω των 1.000 ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι χρωστούν. Η εταιρεία έχει ως στόχο για το 2018 την είσπραξη τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων, ωστόσο εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός θα υπερκαλυφθεί και το ποσό θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.





Για να επιτευχθεί ο στόχος αλλάζει και η ρύθμιση που γίνεται για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς. Πλέον οι δόσεις μειώνονται από τις 46 στις 24 και παράλληλα μεγαλώνει και το ύψος της προκαταβολής που θα πρέπει να δώσει ο οφειλέτης.


Πως γίνεται η ρύθμιση


Για μηνιαίο λογαριασμό ως 100 ευρώ η προκαταβολή ορίζεται στο 10%. Για λογαριασμούς από 101 ως 250 ευρώ το μήνα η προκαταβολή πάει στο 15%, ενώ για ποσά από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή ορίζεται στο 20%.


Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των δόσεων είναι το πολύ 24, ενώ η δόση δεν μπορεί να ξεπερνάει το ποσό του μέσου μηνιαίου λογαριασμού. Εάν προκύπτει υπόλοιπο τότε ο καταναλωτής θα πρέπει να το πληρώσει στην προκαταβολή.


Η ΔΕΗ έχει χωρίσει τους οικιακούς πελάτες σε έξι κατηγορίες:


1.Συνεπείς και χωρίς διακανονισμούς


2.Συνεπείς που πληρώνουν τον διακανονισμό που έχουν κάνει


3.Πελάτες με έναν απλήρωτο λογαριασμό ή μια αθέτηση πληρωμής του διακανονισμού.


4.Πελάτες με πολλές αθετήσεις πληρωμής διακανονισμούς


5.Πελάτες στους οποίους έχει γίνει διακοπή λόγω χρέους και δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών


6. Πελάτες με διαπιστωμένη ρευματοκλοπή


Για τους πελάτες που ανήκουν στις δυο τελευταίες κατηγορίες η ρύθμιση πλέον ορίζει ποσό προκαταβολής στο 30% της οφειλής και εξόφληση σε 18 δόσεις, ενώ αν έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα η προκαταβολή ανεβαίνει στο 40% και οι δόσεις ορίζονται ως 12.


pronews.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...