Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Κανείς δεν θέλει σύγκρουση με τη Ρωσία»: Ο Πούτιν πέρασε το μήνυμα στη Δύση







Αποφεύγουν στο ΝΑΤΟ τις συζητήσεις περί «απευθείας στρατιωτικής κλιμάκωσης» με την ισχυρή Ρωσία του Πούτιν.



Του Άρη Δημόπουλου

Καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο που επεξεργάζονται στις υψηλόβαθμες θέσεις τις Συμμαχίας την «ρωσική απειλή», ήταν τα λόγια του πρώην αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Philip Breedlove.


Μιλώντας στο δίκτυο Onet, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, αποκάλυψε πως ναι μεν το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε μία «ρωσική επέμβαση», όχι όμως απαραίτητα υπό τη μορφή μιας παγκόσμιας στρατιωτικής κλιμάκωσης.

«Δεν υπάρχει κανένας νατοϊκός στρατηγό που ξυπνάει το πρωί και λέει ότι θέλει να πολεμήσει τη Ρωσία».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι δύο δεκαετίες της «ειρήνης» , στις οποίες ο Ψυχρός Πόλεμος είχε παρέλθει, οι χώρες του ΝΑΤΟ μείωσαν δραστικά τις αμυντικές τους δαπάνες σε σημείο να είναι ευάλωτες.

Ο Breedlove δήλωσε ότι δεν εχει καμία αμφιβολία πως το ΝΑΤΟ θα επικαλεστεί το άρθρο 5 του καταστατικού του σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης εναντίον μέλους της συμμαχίας, αναφέροντας τα παραδείγματα των υποτιθέμενων ρωσικών παρεμβάσεων στα Βαλκάνια και τις αμερικανικές εκλογές.



Η Ρωσία πέρασε το μήνυμα





Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ αναγνώρισε το «μήνυμα» που πέρασε η Ρωσία σε ολόκληρη τη Δύση στο πλαίσιο των επιχειρήσεών της στη Συρία, παραδεχόμενος πως μέσα σε μερικά λεπτά οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη:

«Ο ρωσικός στρατός έδειξε «ασυνήθιστες προσαρμοστικές ικανότητες» και την ικανότητα επίσης να αντιμετωπίζει γρήγορα καταστάσεις στις «προβληματικές περιοχές». Η αποστολή του ρωσικού στρατού στη Συρία ήταν «διδακτική» στο ΝΑΤΟ, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης ότι «μπορούμε να χτυπήσουμε τη Συρία με τους πυραύλους μας από την Κασπία Θάλασσα , πύραυλοι οι οποίοι μπορούν να φτάσουν και σε εσάς αν χρειαστεί»».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται από έναν αξιωματούχο η συμβολή του οποίου στην επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία ήταν κομβική επί εποχής Ομπάμα, έως και τα μέσα του 2016.

Βλέπουμε πως το «μήνυμα» ο Βλαντιμίρ Πούτιν το πέρασε ουκ ολίγες φορές στους νατοϊκούς «φίλους» του, με τελευταία την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων στη Συρία.

Εξάλλου , όπως είπε και ο Breedlove, όλοι πλέον ξέρουν πως οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν από οπουδήποτε να πλήξουν συμμαχικές θέσεις ανά πάσα στιγμή.

Και όταν λέμε οπουδήποτε, εννοούμε ακόμη και τις «φύσει απόρθητες» ΗΠΑ.

Θυμηθείτε:



el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...