Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Κρίσιμες μέρες: Ταυτόχρονα με το Αιγαίο, «χτύπημα» και στην... Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ - ΧΑΡΤΗΣ)






Κρίσιμο το χρονικό διάστημα που διανύουμε, καθώς η τουρκική προκλητικότητα δεν υποχωρεί αλλά αυξάνεται.


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ενώ τα ξημερώματα είχαμε νέο πρωτοφανές επεισόδιο στο Αιγαίο, με τον εμβολισμό της κανονιοφόρου «Αρματωλός» από τουρκικό εμπορικό πλοίο, κινητοποιείται από την Άγκυρα και το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού!

Συγκεκριμένα, με αφορμή διοργάνωση που θα πραγματοποιήσει στα Βαλκάνια χρησιμοποιεί έναν ξεκάθαρα προπαγανδιστικό χάρτη στον οποίο περιλαμβάνει την «Χώρα της Δυτικής Θράκης», την ελεύθερη δηλαδή Θράκη μας, ως ανεξάρτητο κρατίδιο, το οποίο αργότερα επιδιώκουν να προσαρτήσουν στην ήδη κατεχόμενη Ανατολική Θράκη.

Ο εν λόγω χάρτης αφορά μια κατ'ευφημισμόν πολιτιστική δραστηριότητα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Απεικονίζει την διαδρομή που θα ακολουθήσει το λεγόμενο «Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ».

Η πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, έχοντας ως σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων της Τουρκίας με τους Τούρκους των Βαλκανίων, στο πλαίσιο της καθιέρωσης τουρκικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοργάνωσης, 40 Τούρκοι συγγραφείς και ποιητές θα σπεύσουν σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, προκειμένου να συναντηθούν με τουρκόφωνους πληθυσμούς. Επομένως θα έρθουν και στην Ελλάδα, όπου θα αναγγείλουν την επίσημη πλέον θέση της Άγκυρας, βάσει του χάρτη από το υπουργείο Πολιτισμού, πως η Θράκη δεν ανήκει στην Ελλάδα, αλλά είναι ανεξάρτητη.

Δείτε τώρα την αφίσα του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας!





Πάνω αριστερά στην αφίσα, αναγράφονται οι χώρες από τις οποίες θα περάσει το καραβάνι.

Και είναι οι: Βουλγαρία, Σκόπια (φυσικά με το όνομα «Μακεδονία», Κόσσοβο, Αλβανία, Μαυροβούνιο και …..Δυτική Θράκη.



Πέραν τούτου, του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αδριανούπολης, Ερχάν Ταμπάκογλου, έγραψε, σε επιθετικούς τόνους, σε σχέση με αυτήν την πρωτοβουλία:


«Η Ένωση Συγγραφέων Τουρκίας στην 40η χρονιά της, με 40 παληκαριά, ξεκινά από Αδριανούπολη για το Μόσταρ. Η πρώτη τους εκδήλωση άρχισε στην βραδιά Μπεραάτ στην Αδριανούπολη. Καλό δρόμο να έχουν. Σαν 40 πηγές ας ποτίσουν τα μέρη όπου θα πάνε…..»

Σημειώνεται πως το «40 Παληκάρια» δεν αποτελεί τυχαία αναφορά, καθώς σχετίζεται με την φήμη πως οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην Θράκη από τους Οθωμανούς, ήταν «40 Οθωμανοί-Παληκάρια».




el.gr


Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...