Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Θέμα ακόμα και στο CNN: Οι Τούρκοι «καταστρέφουν» κάθε τι ελληνικό (ΦΩΤΟ)






Στα νότια παράλια της κατεχόμενης ελληνικής γης, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημερινό Μπόντρουμ, όπως έχουν ονομάσει οι Τούρκοι κατακτητές την Αλικαρνασσό (εμφανής η διαφορά ηχητικού ακούσματος), βρίσκεται μία αρχαία ελληνική πόλη: Η Βαργυλία.


του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η είδηση, είχε βγει πριν μια εβδομάδα, όπως επανήλθε σήμερα, και σε αυτή αναφέρεται ακόμα και το τμήμα του CNN στην Ελλάδα. Δεν αναδείχθηκε, ως έπρεπε.

Η πόλη αυτή, που χρονολογείται από το 5 π.Χ αιώνα (ίσως και παλαιότερα), σήμερα βγαίνει (ξανά) στο «σφυρί».

«Πλειοδότης» ένας υπέργηρος Τούρκος, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της αρχαίας αυτής γης των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το CNN, λοιπόν που επικαλείται τουρκικές εφημερίδες, ο Hüseyin Üçpınar πουλάει το κομμάτι αυτό γης έναντι 35 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών – περί τα 8,4 εκατομμύρια δολάρια!



«Οι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα αμφιθέατρο που πιστεύεται πως υπάρχει θαμμένο, τα ερείπια ενός λουτρού και μία νεκρόπολη από την βυζαντινή περίοδο», αναφέρεται στο πωλητήριο.





Στην ελληνική πόλη δεν έχουν γίνει ποτέ ανασκαφές. Ωστόσο, παρότι αποτελεί αρχαιολογικό χώρο πρώτου βαθμού, όχι μόνο δεν έχει προστατευτεί από το τουρκικό κράτος αλλά κατά καιρούς έχει λεηλατηθεί από αρχαιοκάπηλους ενώ αυτή είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα τριών χρόνων, που «πωλείται».

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι όχι μόνο κατέχουν την ελληνική γη, πάνω στο αίμα Ελλήνων, που έχυσαν τόσους αιώνες, αλλά την λεηλατούν και την ξεπουλάνε, γνωρίζοντας πως η γη της Μικράς Ασίας αλλά και του Πόντου και της Ανατ. Θράκης δεν τους ανήκει. Θέλουν να αφανίσουν κάθε ίχνος των Ελλήνων. Να καταστρέψουν κάθε τι ελληνικό. Έλα όμως που δεν γίνεται...

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ενδεχομένως οι επίδοξοι αγοραστές θελήσουν να υποβαθμίσουν την κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου (που, υπενθυμίζεται, θεωρείται πρώτου βαθμού αρχαιολογικός χώρος κι, ως εκ τούτου, απαγορεύεται η δόμηση), ώστε να εξασφαλίσουν άδεια οικοδόμησης, μετατρέποντας την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο.

Η περιοχή, απροστάτευτη για χρόνια, έχει γίνει επανειλημμένως στόχος αρχαιοκάπηλων: «Ακούμε τα βράδια τους κυνηγούς θησαυρών αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί φοβόμαστε», λέει ντόπιος.

Η πόλη θρυλείται πως ιδρύθηκε από τον Βελλερεφόντη – τον ήρωα της ελληνικής μυθιστορίας που αποφάσισε να ανακαλύψει την κατοικία των θεών, πετώντας με το φτερωτό του άλογο στον Όλυμπο – προς τιμήν του φίλου του Βάργυλου, ο οποίος σκοτώθηκε από το λάκτισμα του φτερωτού Πήγασου. Ο… μύθος του Βελλεροφόντη βέβαια χρονολογείται πολύ πιο πριν τον 5ο αιώνα π.Χ.

Δείτε εικόνα με αγελάδες να βόσκουν στα αρχαία ερείπια:

 el.gr




Μοιραστείτε ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΡΘΡΟ - ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...