Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μύδροι Θεοδωράκη: Πράξη εθνικής μειοδοσίας και μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει το «Βόρεια Μακεδονία»






Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης στο άκουσμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας.


Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ήταν και παραμένει από τους πιο ένθερμους οπαδούς της άποψης πως ο όρος «Μακεδονία» δεν έπρεπε να υπάρχει στο νέο όνομα των Σκοπίων.

Με δήλωσή του μέσα από το προσωπικό του site, ο Μίκης Θεοδωράκης επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις για τη συμφωνία, βάσει της οποίας η ΠΓΔΜ θα ονομάζεται (όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία) «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει λόγο για πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την Ελλάδα. «Ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τονίζει.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για κάποιους που «θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον». Και η δήλωσή του καταλήγει: «Μετά από αυτό το μεγάλο «ναι» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018
Μίκης Θεοδωράκης

crashonline.gr


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...