Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις ανταρτών στην Συρία – Το μήνυμα που έστειλαν οι Αμερικάνοι

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ  

Φίλοι αναγνώστες του Facebook Κοινοποιήστε εσείς αυτή την ανάρτηση γιατί ο παράτολμος Έλληνας έχει μπλοκαριστεί για 30 ημέρες... Μάλλον φαίνεται τους ενοχλούμε πολύ... 





Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες στην νότια Συρία για πρώτη φορά μετά από τη συμφωνία εκεχειρίας σε αυτό το τμήμα της χώρας που συνήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δύο πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.


Ήταν οι πρώτες επιδρομές ρωσικών αεροσκαφών για τη στήριξη που παρέχουν σε μια επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν περίπου 25 επιδρομές σε ανταρτοκρατούμενες πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντάρα. Η ΜΚΟ δεν έδωσε κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν δύο πηγές στο πρακτορείο Ρόιτερς, δύο κέντρα παρακολουθήσεων των κινήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών κατέγραψαν τουλάχιστον 20 βομβαρδισμούς στην Μπούσρα αλ Χαρίρ, νοτιοανατολικά της πόλης Ντάρα.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν κάνει μέχρι στιγμής χρήση βαρέως πυροβολικού και ρουκετών στην επιθετική τους επιχείρηση και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, που είναι κρίσιμης σημασίας για την ανακατάληψη άλλων ανταρτοκρατούμενων περιοχών, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι αποφασισμένος να ανακαταλάβει τη στρατηγικής σημασίας περιοχή και ο στρατός κλιμάκωσε την επίθεσή του την περασμένη εβδομάδα, απειλώντας την αποκαλούμενη ζώνη αποκλιμάκωσης που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Από την Τρίτη, τουλάχιστον 19 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε περιοχές ελέγχου των ανταρτών σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το μήνυμα που έστειλε η Ουάσινγκτον


Η Ουάσινγκτον τόνισε στις κύριες συριακές αντάρτικες οργανώσεις να μην αναμένουν αμερικανική στρατιωτική στήριξη στην αντίσταση τους ενάντια στην ευρεία επιθετική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί σε τμήματα της νότιας Συρίας στα σύνορα με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Ένα αντίγραφο του μηνύματος που έστειλε η Ουάσινγκτον στους επικεφαλής των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν «θα πρέπει να βασίζετε τις αποφάσεις σας στην εικασία ή την προσμονή μιας στρατιωτικής επέμβασης από εμάς».

Την Πέμπτη η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την σύμμαχό του Ρωσία, ότι οι παραβιάσεις στην αποκαλούμενη ζώνη αποκλιμάκωσης που συμφωνήθηκε πέρσι από ΗΠΑ και Ρωσία θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» και δεσμεύτηκε για «σκληρά και κατάλληλα μέτρα».

Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εναπόκειται στους αντάρτες να λάβουν την κατάλληλη απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσουν την στρατιωτική εκστρατεία του συριακού στρατού με βάση το τι θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους και για το λαό τους.

«Εμείς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε και εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε τους Ρώσους και το συριακό καθεστώς να μην λάβει κανένα στρατιωτικό μέτρο που παραβιάζει τη ζώνη», ανέφερε το μήνυμα.
el.gr


Μπείτε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μας και δείτε όλες τις αναρτήσεις μας. ΕΔΩ.


 ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ:  



 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 



loading...

                    Σημείωση                    

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας. 

loading...