Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ζάεφ: Θα διώξω τον πρόεδρο αν δεν υπογράψει την συμφωνία


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 






Πανηγυρίζει που η Μακεδονία είναι πλέον αναγνωρισμένη από όλους!


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε τηλεοπτική συνέντευξη του μίλησε για τη συμφωνία που υπέγραψε η χώρα του με την ελληνική κυβέρνηση.

«Αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα κανείς δεν έχει δικαίωμα να την ανατρέψει» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, αφήνοντας ανοιχτό να επιδιώξει την αποπομπή του προέδρου της ΠΓΔΜ αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ.Ζάεφ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος λέγοντας πως πιστεύει πολύ στη συμφωνία. «Με τη συμφωνία», υπογράμμισε. «έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα».

Δεσμευτική η απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα


«Πιστεύω ότι ο λαός μας θα λάβει μια σοφή απόφαση. Είμαι πολιτικός που υπηρετεί τους πολίτες. Έκανα μια συμφωνία, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί. Είχαν ήδη γίνει πολλές διαπραγματεύσεις πριν από μένα κι αν ήταν εύκολο θα είχε γίνει μια συμφωνία. 

Ήταν δύσκολο, αλλά τώρα οι πολίτες έχουν μια ευκαιρία και θα αποφανθούν οριστικά σε δημοψήφισμα. Είμαι πεπεισμένος ότι η ευρεία πλειοψηφία θα στηρίξει αυτές τις προοπτικές που είναι εφικτές για την «Μακεδονία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην εκπομπή «Μόνον η Αλήθεια» του σκοπιανού τηλεοπτικού δικτύου Kanal 5 TV.

«Πιστεύω πολύ στη συμφωνία», επεσήμανε, «αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ χαρούμενος που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν επί τέλους για το μέλλον μας. Για πρώτη φορά οι πολίτες γνωρίζουν όλα τα δεδομένα για να λάβουν μια απόφαση και τελικά να αποφασίσουν. 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό ανεξάρτητα αν εμείς θα αποφασίσουμε να είναι τέτοιο ή συμβουλευτικό. 

Αυτό σημαίνει ότι αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι «υπέρ», τότε η συμφωνία θα είναι έγκυρη, αλλά αν ταχθούν «κατά», τότε ούτε η επικύρωση της συμφωνία ούτε το συμφωνηθέν όνομα θα είναι προδιαγεγραμμένα», τόνισε.

crashonline.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...

                    Σημείωση                    

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας. 

loading...