Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόταση μομφής για την συμφωνία με τα Σκόπια






Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».


«Την ίδια ώρα που συζητάμε το 4ο μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τον βόρειο γείτονά μας. Αυτός ο συγχρονισμός εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής δεν είναι τυχαίος. Για να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα επώδυνα μέτρα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι ρυθμίζετε μια εθνική «εκκρεμότητα», όπως την αποκαλείτε, όχι για το συμφέρον της χώρας, αλλά επειδή αυτό θέλει ο διεθνής παράγοντας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον της Ελλάδας.






«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στο Βουκουρέστι. Σας θυμίζω ότι εκεί που ο Καραμανλής είπε ΟΧΙ, εσείς σήμερα λέτε ΝΑΙ», συνέχισε αναφερόμενος στην επίσημη άρνηση του τότε πρωθυπουργού να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία», άσχετα με το τι γινόταν παρασκηνιακά από άλλους.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:


  • Η συμφωνία επιβάλλει τετελεσμένα που δεν ανατρέπονται.
  • Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία, συνιστά μια μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση η αποδοχή μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.
  • Από τη στιγμή που αποδέχεστε την χρήση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας δεν έχει ουσιαστικό νόημα ο γεωγραφικός προσδιορισμός.
  • Αυτοί που ομιλούν την μακεδονική γλώσσα θα αποκαλούνται βορειο-μακεδόνες;
  • Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων.
  • Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να γίνει δικό μας πρόβλημα.
  • Καταγράφεται μια δεδηλωμένη διάσταση μέσα στην κυβέρνηση.
  • Ο κ. Τσίπρας την Κυριακή θα υπογράψει συμφωνία χωρίς να διαπιστωθεί αν διαθέτει την ομόθυμη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου.
  • Αποτελεί πράξη ευθύνης να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα για να αποτρέψω αυτή την εξέλιξη.
  • Είναι ανέντιμο να παραδίδει η κυβέρνηση την χώρα για να μην παραδώσετε εσείς την εξουσία.
  • Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να φέρει την συμφωνία στην Βουλή.
  • Οφείλω να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτό τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό.
  • Έχω υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό.
  • Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, στις 18:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής Έντονες πραγματοποιούνται διεργασίες και συνεννοήσεις προκειμένου η συζήτηση της πρότασης μομφής για το Σκοπιανό που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία να συζητηθεί με «express» διαδικασία, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες για την υπογραφή της ντροπιαστικής συμφωνίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
el.gr


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...