Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ. «EMEIΣ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ…». ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ WEB






Δεν είχε συλληφθεί, τουλάχιστον μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου, ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης.


Κάτοικος από ορεινό χωριό, κοντά στο Αγρίνιο, παρενέβη στην διαδικτυακή εκπομπή του Στέφανου Χίου, λέγοντας: «Εμείς τον έχουμε και δεν θα μας τον πάρετε. Εδώ είναι αλλιώς, ξεχάστε αυτά που ξέρατε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βουλευτής έχει συνεργάτες που φροντίζουν για την ασφάλεια του και δεν θα συλληφθεί εύκολα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ο βουλευτής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης με σκοπό να τον σταματήσουν.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή που ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα πέρασε γύρω στις 21.00 τα διόδια της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου ακολουθούμενο από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. με τον βουλευτή να αρνείται να σταματήσει.Στο 42ο χ.λ.μ της Ιόνιας οδού σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχασαν από τα ίχνη τους τον βουλευτή ο οποίος ακολούθησε κάποιο παράδρομο της Ιόνιας Οδού .


Στην Αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας αυτή την ώρα πραγματοποιείτε σύσκεψη με σκοπό τον συντονισμό των ερευνών για τον εντοπισμό του βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, νωρίτερα σήμερα, απέδωσε το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.





Ο κ. Καλούδης ολοκλήρωσε την έρευνα που του ανατέθηκε από τον ‘Αρειο Πάγο, που κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο με τις παρεμβάσεις των υπουργών ‘Αμυνας όσο και με του υπουργού Δικαιοσύνης που ζήτησε έρευνα για το θέμα.
Η έρευνα του κ. Καλούδη ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ‘Αμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Πλέον ο δικαστικός λειτουργός που θα εξετάσει τον φάκελο, θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.


Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ζαχαρή , μετά την προσφυγή των κκ Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ.Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : «Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη.

Προέτρεψε σε πραξικόπημα

Νωρίτερα, ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ξεσήκωσε θύελλα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Ο κ. Μπαρμπαρούσης συνέχισε να προκαλεί φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ενώ ξεπερνώντας κάθε χυδαιότητα είπε για τον Πάνο Καμμένο: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. 
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...