Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Έχουμε συμφωνία» – Ταυτόχρονο διάγγελμα με τον Ζ.Ζάεφ στις 19:30






Ποιες οι νέες εξελίξεις που αφορούν το Σκοπιανό και μάλιστα σε επίπεδο πρωθυπουργών.


Υπάρχει συμφωνία -Κυβερνητικός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους: «Υπάρχει συμφωνία, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις: Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην συνάντησή του με τον ΠτΔ μετέφερε στον δεύτερο τα…«καλά νέα» για την ύπαρξη τελικής συμφωνίας, η οποία και θα ανακοινωθεί στον ελληνικό λαό σε λίγη ώρα.

Τι δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ενώπιον του κ.Παυλόπουλου:

Ηρθα λίγο ξαφνικά. Κατανοώ τις δυσκολίες με τα ΜΜΕ. Τα νέα είναι καλά. Καταλήξαμε σε συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί χρόνια για τη διαφορά με την ονομοσία. Εχουμε συμφωνία, η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά. Εθνική γραμμή επί δύο δεκαετίες. Erga omnes και αλλαγή συντάγματος. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε συμφωνία που προβλέπει τις αλλαγές στο Σύνταγμα πέρα από την ονομασία και τις αλυτρωτικές αναφορές. Σημαντικότερο είναι ότι κατοχυρώνεται ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη αρχαίας Μακεδονίας που στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν.

Θετική εξέλιξη, η συμφωνία προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει δύο προυποθέσεις. Άρα θα πρέπει στο εξής αυτή η καλή συμφωνία που είναι θετική εξέλιξη και για την περιοχή, θα πρέπει να υλοποιηθεί από τους γείτονες.





Είστε ο πρώτος που ενημερώνω, μετά τους αρχηγούς και τον κ.Βούτση, ώστε μετά να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για ενημέρωση της Βουλής. Χρέος μας με νηφαλιότητα να φτάσουμε στην συμφωνία, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό βήμα.


ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÃÉÁ ÔÏ ÓÊÏÐÉÁÍÏ. ÔÑÉÔÇ 12/6/2018. (EUROKINISSI/ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )



Όπως ήδη ενημερωθήκατε μέσα από το el.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγα λεπτά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής τους συνομιλίας ήταν οι εξελίξεις στο θέμα του ονοματολογικού, με την συμφωνία να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Με τα παραπάνω δεδομένα, στις 6 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ.



Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαμογελαστός και ευδιάθετος δήλωσε στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ύπαρξη συμφωνίας:

«Μα δεν έχουμε να πούμε τώρα κάτι άλλο με τον πρόεδρο».

Σημειώνεται πως στις 19:30 είναι προγραμματισμένα δύο παράλληλα διαγγέλματα των πρωθυπουργών των δύο χωρών που ουσιαστικά θα επιβεβαιώνουν τα καθέκαστα.


el.gr


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...