Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Νέα πυρά Γιλντιρίμ στην Ελλάδα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς






Ακόμη μια επίθεση από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στην Ελλάδα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.


Δεν ταιριάζει στις σχέσεις… καλής γειτονίας η απελευθέρωσή τους είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ κατηγόρησε τους 8 ότι έγιναν αιτία να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.Παράλληλα, εσπευσε να διαμηνύσει στην Ευρώπη ότι το "πάγωμα" της συμφωνίας για το προσφυγικό δεν αφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε.

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα γίνεται, από τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τώρα, μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση στη χώρα μας, με αφορμή την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών αλλά φρόντισε να κάνει τα… γλυκά μάτια στην Ευρώπη.


Μόλις δυο εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές στην Τουρκία (σ.σ. στις 24 Ιουνίου) και ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV ρωτήθηκε φυσικά για την απόφαση της Άγκυρας να «παγώσει» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, έσπευσε πρώτα να μιλήσει για την Ελλάδα και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί πραξικοπηματίες.




«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα, ως γείτονάς μας (σ.σ. την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο). Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Το να απελευθερώνεις αυτούς τους γκιουλενιστές, οι οποίοι προκάλεσαν χτύπημα στη ραχοκοκαλιά της χώρας μας, που έγιναν αιτία να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Γιλντιρίμ.

Και αφού "τα έβαλε" με την Ελλάδα, έσπευσε να στείλει μήνυμα… συνεργασίας με την Ευρώπη. Διαβεβαίωσε ότι η απόφαση να «παγώσει» η συμφωνία για την επανεισδοχή των μεταναστών, δεν επηρεάζει εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Της οποίας, βέβαια, η Ελλάδα είναι χώρα μέλος…

«Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση. Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται», είπε.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ



loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...