Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Πως οι Τούρκοι έχουν αναλάβει το λόμπι των Σκοπιανών στην Ουάσινγκτον!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Η Τουρκία δουλεύει μεθοδικά και επίμονα παντού. Στην Ουάσινγκτον ενισχύει διαρκώς τις δυνατότητες που έχει στα κέντρα αποφάσεων, αναλαμβάνοντας μάλιστα να προωθεί όχι μόνο τα δικά της ζητήματα, αλλά και αυτά των Σκοπιανών!


Το άρθρο του Νικόλα Κατσίμπρα στην ekathimerini.com είναι αποκαλυπτικό.
Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Columbia στο Πρόγραμμα Διαπραγμάτευσης και Επίλυσης Συγκρούσεων, γράφει πως “το νεότερο μέλος της ομάδας των λόμπι στην Ουάσινγκτον είναι αυτό των
Σκοπίων. Η «Επιτροπή Πολιτικής Δράσης της Μακεδονίας» (MACPAC), μόλις άνοιξε δίπλα στο παντοδύναμο Ατλαντικό Συμβούλιο…


Το MACPAC δεν διαθέτει καλαίσθητα γραφεία, αλλά είναι κρυμμένο πίσω από εκατοντάδες μικρά κιβώτια μιας γνωστής εταιρίας ταχείας παράδοσης. Είναι κοινή πρακτική πολλών νέων επιχειρήσεων, αλλά και “σκιωδών” οργανώσεων όπως το MACPAC, να χρησιμοποιούν ταχυδρομικές θυρίδες για τη διεθνή αλληλογραφία τους. Αλλά αυτό που κάνει το MACPAC να ξεχωρίζει δεν είναι η θέση του, αλλά ο ιδρυτής του, μια γυναίκα με το όνομα Louette Ragusa.
Η Ragusa δεν φαίνεται να συνδέεται καθόλου με το λόμπι των Σκοπίων. Tουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Είναι γνωστότερη ως υπεύθυνης των επιχειρήσεων του Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής (TCA) και το γραφείο της απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το ταχυδρομικό κουτί της MACPAC. Αυτό υποδηλώνει ότι το MACPAC δεν αποτελεί κάποια επίσημη αλλά αμελητέα προσπάθεια του πολύχρωμου αλλά ενεργού λόμπι της ΠΓΔΜ, αλλά είναι μάλλον μια πρωτοβουλία του ισχυρού τουρκικού λόμπι”.


Και συνεχίζει το άρθρο:
Η TCA αποτελεί ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση της τουρκοαμερικανικής διασποράς, με έσοδα σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως και περιουσιακά στοιχεία άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Απασχολεί επαγγελματικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης και διαθέτει ενεργό σώμα εθελοντών που δωρίζει χιλιάδες δολάρια ετησίως…Δεν γνωρίζουμε εάν η TCA δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία το MACPAC προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα των Σκοπίων ή αν ήταν σε επικοινωνία με την Άγκυρα ή το λόμπι της ΠΓΔΜ. Πιστεύω ότι υπήρξε κάποιο επίπεδο συντονισμού, αλλά το κύριο μήνυμα πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι οι Τούρκοι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της άσκησης πίεσης στο παρασκήνιο στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.
Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους Ελληνοαμερικανούς, δυστυχώς…Οι επιτροπές πολιτικής δράσης όπως το MACPAC αποσκοπούν στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την υποστήριξη μελών του Κογκρέσου και την προώθηση θεμάτων που αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και συμφέροντα. Στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με την Ελλάδα, υπάρχει σημαντική διαφάνεια όσον αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων, η TCA δημιούργησε διάφορα PAC σε όλη την Αμερική για να προωθήσει την τουρκική ατζέντα και να υπονομεύσει ελληνικά εθνικά ζητήματα όπως η Κύπρος και οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Το μεγαλύτερο από τα PAC της TCA έχει δαπανήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία, συνεργαζόμενο στενά με περισσότερα από 140 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που αποτελούν την τουρκική συμμαχία στο Κογκρέσο, μια από τις πολλές άτυπες ομάδες του Κογκρέσου για την προώθηση διαφόρων θεμάτων.

Η ελληνική συμμαχία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό μελών, μερικά από τα οποία χρηματοδοτούνται επίσης από την τουρκική κοινότητα, αλλά δεν έχει τον δυναμισμό που πρέπει. Οι περισσότερες ομάδες της διασποράς έχουν μηδενικό αντίκτυπο στην Ουάσινγκτον.

Έτσι, το σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο της διασποράς παραμένει αχρησιμοποίητο, σπαταλιέται στην επιδίωξη της αυτοπροβολής.


militaire.grΜπείτε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μας και δείτε όλες τις αναρτήσεις μας ΕΔΩ.


 ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ:   ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ loading...

                    Σημείωση                    

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας.

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!...