Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Εν αναμονή των ρωσικών αντίποινων στην Ελλάδα – «Βάζετε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το ζόρι!»

===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ




Δεν ξεχνάει ο Πούτιν την απίστευτη προκλητικότητα και μάλιστα άνευ σοβαρής αιτίας από την ελληνική πλευρά.
Του Άρη Δημόπουλου

Όπως ενημερώνεστε συνεχώς από άρθρα του el.gr, η Μόσχα από την πρώτη κιόλας στιγμή της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών αντέδρασε και προανήγγειλε αντίποινα προς τη χώρα μας.

Ωστόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως έχει αποδείξει πολλάκις, δεν μένει στα λόγια.

Έτσι το Κρεμλίνο μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, προανήγγειλε απελάσεις Ελλήνων διπλωματών (πιθανότατα 2) από την ομόδοξη χώρα:

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας. Σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις.



Τα παραπάνω είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, προαναγγέλλοντας σύντομα την απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία, με τη ρωσική πλευρά να αντιδρά (για την ώρα τουλάχιστον) πιο ψύχραιμα.

Στην δήλωσή της ωστόσο δεν παραγκώνισε το γεγονός πως , παρά τις δράσεις των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει μία αμοιβαία συμπάθεια των δύο λαών (ρωσικού και ελληνικού) μεταξύ τους:

«Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών»

Είναι δεδομένο πως η ίδια η κίνηση της Αθήνας αλλά και οι εμπρηστικές δηλώσεις που ακολούθησαν αμέσως μετά την απέλαση των Ρώσων πλήγωσε βαθιά της ήδη «παγωμένες» ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Ρώσοι αναλυτές όπως ο Igor Pshenichnikov, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, εξηγούν πως η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αποτέλεσε μία εχθρική πράξη προς την Μόσχα και ταυτόχρονα ένα «δώρο» της ελληνικής πλευράς προς τους δυτικούς της συμμάχους και κυρίως το ΝΑΤΟ.





Διαμαρτυρίες από τη Μόσχα για την άρον άρον ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωσή του για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ εισήχθη, όπως είπε, «με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη.

«Η απορρόφηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ζόρι επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» έχει γίνει αυτοσκοπός και ένα εργαλείο με στόχο τη γεωπολιτική επιρροή», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τις…φιέστες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Τα…εύσημα από τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, στην Δύση έχουν αρχίσει να δίνουν τα…εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για την κίνηση της κυβέρνησής του να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες.

Ανακοίνωση στήριξης ήρθε και από το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο και συνοψίζει:
«Η Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της».
el.gr


Μεταφερθείτε παρακάτω και δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις


 ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣΤΕ:  



 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

                    Σημείωση                    
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας.

loading...