Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Γεμίζουν Ήπειρο και Θεσσαλία με πρόσφυγες χτίζοντας νέες δομές!

===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ




Λίγο πριν μας έρθει το νέο κύμα προσφύγων μέσω της συμφωνίας για τις επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία.

Την άποψη ότι κανονικά το σχέδιο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα νέων δομών φιλοξενίας, δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Κεντρική Μακεδονία, εξέφρασε ο περιφερειακός συντονιστής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκος Ράγκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Για τη δημιουργία νέων δομών λαμβάνουμε υπόψη ότι δεν μπορούμε πάλι να επιφορτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.


Σχετικά με τους ιδιωτικούς ενοικιαζόμενους χώρους, που λειτούργησαν ως δομές φιλοξενίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι δεν ήταν κατάλληλοι χώροι και η θέση του υπουργείου είναι να μην ξανανοίξουν.

Ο κ. Ράγκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά τον Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση μεταναστών και προσφύγων μέσω των χερσαίων συνόρων, οι οποίοι μέσω της Ορεστιάδας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποίησε ότι στην Κεντρική Μακεδονία φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι, που βρίσκονται στις δομές των Σερρών (651 άτομα), της Νέας Καβάλας Κιλκίς (583), της Αλεξάνδρειας Ημαθίας (782), της Βέροιας (300), της Πιερίας (325), των Διαβατών (1614), των Λαγκαδικίων (662) και του Βαγιοχωρίου (260). Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την αποσυμφόρηση της δομής των Διαβατών, ώστε να φτάσει να φιλοξενεί 800 άτομα και στο πλαίσιο αυτό τριακόσια άτομα έφυγαν τη Δευτέρα, άλλα εκατό έφυγαν την Τρίτη, άλλα εκατό θα αποχωρήσουν αύριο και άλλα 100 τη ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως επισήμανε, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στόχο τη λειτουργία δομών έκτακτης υποδοχής, όπως εκείνες του Βαγιοχωρίου και της Νέας Καβάλας που συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της δομής των Διαβατών και θα λειτουργήσουν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Επιπλέον, γίνονται επεκτάσεις και βελτιώσεις σε δομές που βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, τη Φιλιππειάδα Πρέβεζας, τον Κατσικά Ιωαννίνων και το Κουτσόχερο Λάρισας, ώστε να μεταφερθούν εκεί άτομα από το Βαγιοχώρι και τη Νέα Καβάλα.





Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με το protothema, οι ροές από τον Έβρο έχουν μειωθεί, ενώ η περίοδος του καλοκαιριού πάντα έχει μια αυξητική τάση στις ροές, μέσω της θάλασσας, λόγω και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Σήμερα, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες υπολογίζονται σε 62.000, και από αυτούς, 27.800 άτομα βρίσκονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία».


Για το προσφυγικό, το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατά τρόπο ισομερούς ανάληψης ευθύνης και βάρους και κατανομής σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ ζήτησε ενημέρωση και από τον αρμόδιο υπουργό. «Είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και πρόσθεσε: «μετά την τελευταία συμφωνία που έγινε στο τελευταίο Eurogroup και τα διαμειφθέντα μεταξύ της Μέρκελ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι γι αυτό το λόγο ζητήσαμε και από παλιά το ζητούσαμε να έρθει ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, να του απευθύνουμε τα ερωτήματα τις ανησυχίες μας και να μας ενημερώσει ο ίδιος σχετικά».

Από την πλευρά του ο συντονιστής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, Χάρης Αηδονόπουλος, επισήμανε, στο περιθώριο της συνεδρίασης: «η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά θα κάνουν ακριβώς αυτό που επιτάσσει το ανθρωπιστικό μας καθήκον υπό μια προϋπόθεση: την ισομερή κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια».
el.gr



Μπείτε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μας και δείτε όλες τις αναρτήσεις μας ΕΔΩ.


 ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ:  



 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 



loading...

                    Σημείωση                    

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας.

loading...