Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τσίπρας: Όλο και πιο δεξιά η Νέα Δημοκρατία – Ακροδεξιοί όσοι διαμαρτύρονται για το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ




«Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και με ασφάλεια από τα μνημόνια.

Εκεί που τρεις δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς τα καταφέραμε» είπε ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής ξεκινώντας τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία και την τελευταία απόφαση του Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για τις συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Ο κ. Τσίπρας θόλωσε πάλι τα νερά, λέγοντας ότι μπορεί και να μην μειωθούν τελικά οι συντάξεις, κατηγορώντας την ΝΔ ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δίψα για την εξουσία.

Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα «όλα αυτά είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που θα επιταχύνεται ιδιαίτερα μετά την καθοριστική και τολμώ να πω ιστορική απόφαση του Eurogroup, η οποία θυμίζουμε οδηγείς σε μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, εποπτεία και δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Μάλιστα είπε ότι «θα πρέπει και οι τράπεζες από εδώ και στο εξής με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουν στην προσπάθεια και από μέρος του προβλήματος να γίνουν μέρος της λύσης.

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι οδεύει προς την άκρα δεξιά, επειδή αντιτίθεται στην συμφωνία για το «μεταναστευτικό», κατά την οποία η Ελλάδα θα «μαζεύει» παράνομους μετανάστες που «πετούν» Γερμανία και Αυστρία, και διότι αντιδρά στην συμφωνία των Πρεσπών, ενώ συνέκρινε τον Κ. Μητσοτάκη με τον Ορμπάν της Ουγγαρίας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε όσους διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη ΝΔ «για τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς ρητορικής», όπως τόνισε. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει «επιλέξει τη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Αναλυτικά:





«Υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές νέας εθνικοφροσύνης παρέχετε κάλυψη στον φασισμός. Δώσατε το δικαίωμα να βγουν από τις κρυψώνες τους. Από το 1960 είχαμε να δούμε αντισυγκεντρώσεις. Και να φωνάζουν σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις: μαχαίρι στην καρδία του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μες στα Σκόπια.

Δεν λέω ότι εσείς οργανώνετε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις. Λέω ότι έχετε την ευθύνη για τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ρητορεύει με την ακροδεξιά ατζέντα δίνει αφορμή σε αυτούς να βγουν στο προσκήνιο.

Δεν κατανοείτε ότι υποθηκεύετε και το δικό σας μέλλον. Χτίζετε την δική σας φυλακή. Είχατε ιστορική ευκαιρία για ένα κύριο θέμα που συζητά η Ευρώπη το προσφυγικό να διαλέξετε το σωστό μέρος της ιστορίας. Δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία και συνεχίσατε την αγαστή σύμπλευση με την ακροδεξιά. Ταυτίζεστε στο προσφυγικό με τις απόψεις Ορμπαν και Κουρτς. Στο Μακεδονικό συμπλέετε με τον Γκρουέφσκι.

Έχετε επιλέξει στρατόπεδο για το μέλλον της Ευρώπης μόνο που είστε με την λάθος πλευρά της ιστορίας. Αυτοχαρακτηριζόσασταν ως φιλελεύθερος. Σήμερα χαρακτηρίζεστε ως έλληνας Ορμπαν».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:



el.gr



Μπείτε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μας και δείτε όλες τις αναρτήσεις μας ΕΔΩ.


 ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ:  



 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 



loading...

                    Σημείωση                    

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo https://paratolmosblog.blogspot.com   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 
στο ιστολόγιο μας.

loading...