Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πολιτικές εξελίξεις: Διάγγελμα Τσίπρα, από την Ιθάκη ανασχηματισμός και στο βάθος κάλπες



Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας στο Facebook....🔻 



Η εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 96 νεκρούς ματαίωσε τις φιέστες στην Πνύκα ή στο Καστελλόριζο.

Η έξοδος από το Μνημόνιο έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εορταστεί, κατά πάσα πιθανότητα, με διάγγελμα του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου κατά το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει επισήμως το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες πως ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό από την Ιθάκη.

Την εβδομάδα αυτή ξεκινά και η συζήτηση για τον ανασχηματισμό, αλλά, όπως σημειώνεται στη στήλη ΒΗΜΑτοδοτης, «το πρόβλημα θα είναι με τους λεγόμενους… «αμετακίνητους» υπουργούς – και δεν είναι λίγοι». Με κορυφαίους τους Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Καμμένο, Τζανακόπουλο και Κοτζιά.

Η συνέχεια θα δοθεί στη ΔΕΘ από όπου ο Πρωθυπουργός θα μοιράσει προεκλογικά δωράκια, βγάζοντας το τελευταίο βέλος από την φαρέτρα του στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Το διάγγελμα


Σήμερα, Δευτέρα (20/08) ή το αργότερο αύριο, Τρίτη (21/08), ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το μήνυμα του κ. Τσίπρα θα αποτελεί ένα… πολιτικό μανιφέστο για την περίοδο που ξεκινά, με έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει την τύχη στα χέρια της.





Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η χώρα πλέον αναλαμβάνει την άσκηση την οικονομικής πολιτικής, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και οι μέρες που έρχονται για τον ελληνικό λαό θα είναι καλύτερες.

Οι διατυπώσεις του εντούτοις, θα είναι πολύ προσεχτικές και θα τονιστεί η ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και των ορθών επιλογών στην διαχείριση της ελληνικής οικονομίας για να μην επιστρέψουμε σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης.

Η σιωπή του Ευκλείδη


«Εν αναμονή των εορταστικών εκδηλώσεων για το τέλος των μνημονίων, πολλοί έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ένα πρόσωπο-«κλειδί». Δεν είναι άλλος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει λάμψει διά της απουσίας και της σιωπής του.

Αποφεύγοντας επιμελώς την εμπλοκή του στη φθοροποιό για την κυβέρνηση πολιτική αντιπαράθεση (αν και μου λένε ότι έχει πολλά να πει για τους χειρισμούς και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην πύρινη καταστροφή της 23ης Ιουλίου), ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμος να θριαμβολογήσει και να πανηγυρίσει», γράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης.


facebook



Αγκάθι ο Σκουρλέτης στον ανασχηματισμό

Μεγάλο αγκάθι πάντως, για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.

Εδώ οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας τον θέλει να αναλάβει το κόμμα, ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να επιθυμεί ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης εξαιτίας της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά και εξαιτίας των μηνύσεων που έχουν καταθέσει για το θέμα οι οικογένειες των θυμάτων.

Πάντως, ο Χρήστος Σπίρτζης σε αυτή την περίπτωση φέρεται να είναι να είναι ο πιθανότερος να διαδεχτεί τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη) και μεταξύ των προσώπων που φέρονται έτοιμα να αναλάβουν κυβερνητικό πόστο είναι ο νυν γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας.

Τα δωράκια της ΔΕΘ


«Το «Τσοβόλα, δώσ” τα όλα» θα ωχριά μπροστά στο «Αλέξη, δώσ” τα όλα». Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα «πουλάει» την έξοδο από τα μνημόνια, θα μιλάει για φοροελαφρύνσεις που έρχονται και θα αφήνει να αιωρείται στον αέρα η αναστολή των μειώσεων στις συντάξεις, με το βλέμμα φυσικά στις πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις», γράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις Τσίπρα από τη ΔΕΘ, θα αφορούν συγκεκριμένα φοροελαφρύνσεις (μειώσεις ως 30% στον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α.) και θετικά μέτρα στον τομέα της εργασίας (π.χ. σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας).

Αποτελεί ακόμα ερωτηματικό αν ο κ. Τσίπρας αναφερθεί στα 8 Σεπτεμβρίου και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για την 1.1.2019, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρουσιάζουν ως δεδομένη την αναβολή της και μάλιστα σε συνεννόηση με τους θεσμούς και όχι ως μονομερή ενέργεια.


crashonline.gr



Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας στο Facebook...🔻.. 


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...