Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά – Οι στάχτες έφθασαν στην Αττική (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ εσείς στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος...



Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Βόρεια Εύβοια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος


Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Εύβοια. Η φωτιά έχει διασπαστεί σε τρία μέτωπα. Τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εκκενώθηκαν. Τώρα εκκενώνεται και η Ιερά Μονή Μακρυμάλλης που βρίσκεται στην περιοχή. Δυστυχώς το ένα από τα μέτωπα αυτή την ώρα κινείται προς τα Ψαχνά.

Οι περίπου 150 κάτοικοι του Σταυρού συγκεντρώνονται στο γήπεδο του χωριού. Εκεί βρίσκονται και λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη νύχτα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της κατάστασης.

Η αστυνομία έχει κλείσει προληπτικά δρόμους από και προς τη Βόρεια Εύβοια, ενώ συνεχώς ενισχύονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις με τη δύση του ηλίου.

Ενδεικτικό της καταστροφικής μανίας της πυρκαγιάς, είναι το γεγονός ότι οι στάχτες από την Εύβοια, έφθασαν στην Αττική. Από τα Βόρεια προάστια, έως τουλάχιστον στο Περιστέρι, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι καπνοί από το δάσος στο Κοντοδεσπότι κάλυψαν το απόγευμα τον ήλιο στην Αττική, ενώ αναγνώστες αναφέρουν ότι έφτασε στην Σαλαμίνα και την Κόρινθο.

21:27 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από λίγο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συγκεκριμένη απόφαση του σημειώνοντας: «Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής».




Νωρίτερα η Πυροσβεστική έδωσε μάχη να μην μπει η φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι. Ένα σπίτι κάηκε, ωστόσο Πυροσβέστες και κάτοικοι με αυτοθυσία κατάφεραν να σώσουν το χωριό.





18:11 Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.





18:10 Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

18:05 Προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι, και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.

17:50 Το χωριό Κοντοδεσπότι έχει περικυκλωθεί στα 3/4 του, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

17:44 Εκκενώνεται και η Μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που βρίσκεται νότια από το Κοντοδεσπότι.

17:14 Έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της Πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

17:07 Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού Κοντοδεσπότι (250 κάτοικοι) έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή με ασφάλεια. Όπως συμπλήρωσε, η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

17:04 Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή, η οποία είναι πευκόφυτη.

17:00 Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της αυτή την ώρα (17:00) επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη Καναντέρ, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ. Εκκενώνονται τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.


 Κάντε μεγένθυση της εικόνας βάζοντας τον δείκτη του ποντικιού επάνω στην εικόνα.





Όλα τώρα θα κριθούν από την πορεία της φωτιάς και τους ανέμους. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες, 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη τύπου Canadair και 2 αεροσκάφη τύπου PZL.

Από τις 16:30 ωστόσο το μέτωπο, λόγω των ανέμων έγινε τριπλό. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα και πάψουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.


crashonline.gr





ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ εσείς στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος. .. 


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...