Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο με drone (βίντεο)

Ο Νικολάς Μαδούρο κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα (φωτ.: EPA / Miraflores Press Office) 
===============================================

ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος...






Με ανακοίνωση που ανέβασε στο Twitter, το Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα, μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται ν’ αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς, ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας.


Η οργάνωση επιβεβαιώνει και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να σκοτώσει τον Νικολάς Μαδούρο: δύο drone στα οποία είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά C-4 πέταξαν πάνω τη στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας για τα 81 χρόνια της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα από την οποία μιλούσε ο πρόεδρος, προτού καταρριφθούν από ελεύθερους σκοπευτές. Ακολούθησαν εκρήξεις μερικά τετράγωνα μακριά από το σημείο της ομιλίας, από τις οποίες τραυματίστηκαν μέλη της εθνοφρουράς.

«Αυτά τα drone έρχονταν κατά πάνω, αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα.





Ακόμα κατηγόρησε για την απόπειρα δολοφονίας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος, υποστήριξε ότι οι χρηματοδότες της βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Ντόναλντ Τραμπ. «Όλα δείχνουν μια ακροδεξιά συνωμοσία», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δεν έφερε κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, και υποστήριξε ότι αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί.





Πηγή από την προεδρία της Κολομβίας απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς και τόνισε ότι ο Μανουέλ Σάντος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται την Τρίτη, είναι επικεντρωμένος στη βάπτιση της εγγονής του και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων.



Το Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα

Η οργάνωση που είναι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες, ο οποίος τον Ιούνιο του 2017 σχεδίασε μια επίθεση με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτηρίων στο Καράκας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον Όσκαρ Πέρες τον Ιανουάριο.


Στόχος του Εθνικού Κινήματος των Στρατιωτών με Πουκάμισα είναι να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο. «Είναι αντίθετο στη στρατιωτική τιμή να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν ξεχάσει το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν το δημόσιο λειτούργημα για να πλουτίσουν», καταγγέλλει στο κείμενό της η οργάνωση, και συνεχίζει: «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, το εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό».


Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο εντάσσεται στην «Επιχείρηση Φοίνιξ», όπως ανέφερε στο κανάλι της στο YouTube η Πατρίσια Πολέο, μια δημοσιογράφος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ.

pontos-news.gr


Μεταφερθείτε παρακάτω και δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις


ΚΟΙΝΟΠΟIΗΣTE ΤΩΡΑ στο Facebook γιατί ο παράτολμος είναι αποκλεισμένος. .. 


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...