Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία – 15 νεκροί – Οργισμένη με Ισραήλ η Μόσχα

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Λίγες ώρες μετά την κατ' αρχήν συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι για το μέλλον του θύλακα Ιντλίμπ, τουλάχιστον τρεις περιοχές της Συρίας, η Δαμασκός, η Χάμας και η εγγύς περιοχή στη Λαττάκεια έγιναν στόχοι πυραύλων αγνώστου προέλευσης.


Λίγη ώρα αργότερα, ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Ιlyushin IL-20 εξαφανίστηκε από τα ρωσικά ραντάρ επιτήρησης ενώ βρισκόταν 35 χλμ. από τις ακτές της Συρίας, περιπολώντας σε αρκετά μεγάλο ύψος.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της συριακής αεράμυνας έκαναν λόγο για επιθέσεις πυραύλων από ισραηλινά μαχητικά αλλά και εκτοξεύσεις πυραύλων από γαλλική φρεγάτα που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εμπλοκή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γαλλικού στρατού, συνταγματάρχης Πατρίκ Στάιγκερ.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να πάρει θέση.


«Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αφού διαβουλεύθηκε με ανωτέρους της.


Δείτε ακόμα: Μετά τις 22.00 πολλοί πύραυλοι έπληξαν τις παραλιακές πόλεις της Συρίας (βίντεο)







Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το αεροσκάφος, ΙL-20, κατερρίφθη κατά λάθος από φίλια πυρά συριακού αντιαεροπυραυλικού πυροβόλου, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Την 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το 15μελες πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», αναφέρουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το Ιλιούσιν Il-20 με 15μελές πλήρωμα καταρρίφθηκε από πυραυλικό σύστημα S-200 του συριακού στρατού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Ισραήλ πως προκάλεσε «επικίνδυνη κατάσταση» στην Λαττάκεια, κοντά στην περιοχή που χάθηκε το αεροσκάφος.

«15 στρατιώτες σκοτώθηκαν εξαιτίας «ανεύθυνων ενεργειών» του Ισραήλ, συμπληρώνει, σύμφωνα με την Haaretz, το ρωσικό ΥΠΕΘΑ και υπογραμμίζει πως θα υπάρξουν ρωσικά μέτρα μετά από αυτή την ενέργεια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, σύμφωνα με το υπουργείο, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη δημιούργησαν εσκεμμένα «μια επικίνδυνη» κατάσταση στην Λαττάκεια της Συρίας, όπου χάθηκε και το στίγμα του ρωσικού αεροσκάφους.

Κατά το ίδιο, το αεροσκάφος κατερρίφθη από τον Συριακό στρατό, όμως οι ισραηλινοί πιλότοι ήταν αυτοί που έβαλαν το αεροσκάφος στο στόχαστρο της συριακής αεράμυνας.

Όπως υποστήριξε, το Ισραήλ προειδοποίησε τη Ρωσία για την σχεδιαζόμενη επιχείρηση μόλις ένα λεπτό νωρίτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιστρέψει σε ασφαλές σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού ΥΠΑΜ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί σίγουρα μπορούσαν να δουν το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο βρίσκοταν σε διαδικασία προσγείωσης και δεν ενημέρωσαν εγκαίρως ώστε αυτό να μπορέσει να απομακρυνθεί από την περιοχή εμπλοκής, με αποτέλεσμα την κατάρριψη του.

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



el.gr



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...