Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Π. Καμμένος: Οι 3 προτάσεις των ΑΝΕΛ αν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας,


αλλά αν "ο κόμπος φτάσει στο χτένι" και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Στην περίπτωση αυτή, είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα.

Η μία για δημοψήφισμα, η δεύτερη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και η τρίτη για προσφυγή στις εκλογές. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Μιλώντας για το ονοματολογικό των Σκοπίων, επανέλαβε ότι ήταν σημείο διαφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της συνεργασίας τους. Σημείωσε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό πως οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, αυτή να επέλθει μετά το τέλος της κοινής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, επιτάχυναν τις εξελίξεις «όπως επίσης και η πολιτική που χάραξε ο κ. Κοτζιάς». Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τη συμφωνία και εκτίμησε πως εάν η Βουλή κληθεί να την κυρώσει, αυτό θα συμβεί μετά το Μάιο του 2019.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές, απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη. Ωστόσο, απαντώντας στο σκέλος για την Περιφέρεια, άφησε ανοιχτό παράθυρο για υποστήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο Π. Καμμένος επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελο Αντώναρο. «Συνομιλώ και με τον κ.Αντώναρο και την κ. Παπακώστα και άλλους που μπορούν να συνεργαστούν, ακόμη και με την κεντροαριστερά και να ενώσουν τους Έλληνες», τόνισε.





Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου στην 83η ΔΕΘ

Όσον αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που απελευθερώθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, αναφερθήκαμε στις διεθνείς συνθήκες, αλλά και στις διμερείς συμφωνίες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι Ευρωπαίοι πολίτες και στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε το θέμα στους διεθνείς θεσμούς και η απελευθέρωσή τους έγινε χωρίς ανταλλάγματα πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι πολλές χώρες μας στήριξαν το αίτημά μας. Σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, αλλά και το Κατάρ».


pontos-news.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...