Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς ολοκληρωτική ρήξη: Για πρώτη φορά η Ελλάδα αρνείται βίζα στον καγκελάριο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻Πέρα από την εκτός ορίων βία που ασκήθηκε κατά των Ελλήνων πολιτών, η είδηση της ΔΕΘ είναι πως η Ελλάδα δεν ανήκει «απλά εις την Δύσιν», αλλά πλέον ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών

και δη του Βαθέως Κράτους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Ρότσιλντ κοκ).

Η επιλογή αυτή συνεπάγεται εχθρική στάση απέναντι στην Ρωσία, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η «Ελλάδα έστειλε μήνυμα στην Ρωσία», εννοώντας προφανώς τις απελάσει Ρώσων διπλωματών.


Η επίθεση της Ελλάδας απέναντι στην Ρωσία όμως λαμβάνει νέες διαστάσεις και αφορά πλέον και την Ορθοδοξία.

Όπως, έκπληκτοι, διαβάζουμε στο ρωσικό Sputnik, ο καγκελάριος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βαρσονόφι της Αγίας Πετρούπολης και Λαδόγας δεν έλαβε βίζα από την Ελλάδα.

«Πρώτη φορά δεν του δόθηκε βίζα» ανέφερε πηγή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Συνεχίζει το ρεπορτάζ:


Το προξενικό τμήμα της Ελλάδας αρνήθηκε να εκδώσει βίζα Σένγκεν στον Καγκελάριο του Πατριαρχείου της Μόσχας που ήθελε να επισκεφτεί την χώρα για να μεταβεί σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος. «Ο Βαρσόνοφι κάνει εδώ και αρκετά χρόνια προσκυνηματικά ταξίδια στον Άθω, αλλά αυτή τη φορά δεν του δόθηκε βίζα» ανέφερε στο RIA Novosti πηγή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Νωρίτερα ρωσικά μέσα ανέφεραν πληροφορίες ότι το ελληνικό προξενείο αρνήθηκε να εκδώσει βίζες σε ρώσους ιερείς ή ότι εκδίδει κυρίως θεωρήσεις αντί για τουριστικές βίζες τριών ετών. Ο αρχιερέας Βλαντιμίρ Βιγκιλιανσκι δήλωσε ότι στο τέλος Μαΐου δόθηκε στη γυναίκα του τριετής βίζα και σε αυτόν βίζα μόνο για έναν μήνα, παρότι αιτήθηκε για τριετή. Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα τουλάχιστον 15 φορές και κατηγορεί τις αρχές για «μεγάλη παραβίαση» της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς και για διάκριση. Ο Βιγκιλιάνσκι τόνισε ότι «πολλοί ρώσοι κληρικοί» ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα τους τελευταίους έξι μήνες, τους δόθηκε βίζα μόνο για ένα εξάμηνο, το πολύ. Ο αρχιερέας Βασίλι Μπικσέι δήλωσε ότι το καλοκαίρι σχεδίαζε να κάνει διακοπές με την οικογένειά του στην Ελλάδα και δόθηκαν βίζες σε όλους εκτός από εκείνον.
el.grΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...