Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Καβγάς Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ – Άγρια κόντρα στο Ευρωκοινοβούλιο - Επίθεση σε Μητσοτάκη - Όλος ο "καυτός" διάλογος

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Άναψαν τα αίματα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, φανερά εκνευρισμένος, από την τοποθέτηση του του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, Εστέβαν Γκονζάλες Πονς του απάντησε σε έντονο ύφος, ενώ ενώπιον των ευρωβουλευτών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η θριαμβολογία του Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, προκάλεσε την οργή του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, αδελφού κόμματος της Ν.Δ. ο οποίος μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό:





«Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς είχαν γυρίσει την πλάτη», ενώ απέδωσε τα εύσημα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο όμως και στον Αντώνη Σαμαρά.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την αναφορά Τσίπρα περί τεχνοκρατών, ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ απάντησε ότι «όλη η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνος, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο ομιλητής του ΕΛΚ. για να καταλήξει λέγοντας: «Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός».

Η απάντηση Τσίπρα

Σηκώνοντας το «γάντι» της κριτικής που του πέταξε ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντέτεινε, σε έντονο ύφος: «Είπατε ότι εγώ άλλαξα. Κακό δεν είναι που άλλαξα εγώ, κακό είναι που κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι».

«Πετύχαμε μια δύσκολη συμφωνία το 2015 αλλά με προτεραιοποίηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων και όχι των περικοπών. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει νεποτισμός και πελατειακό κράτος στην Ελλάδα -όπως ισχυρίσθηκε ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ- ο πρωθυπουργός απάντησε πως στη δεξιά παράταξη αναλαμβάνουν ρόλους με όρους οικογενειοκρατίας, και όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μην ψάχνετε σε εμάς για νεποτισμό αλλά στη συντηρητική παράταξη της Ελλάδας που οι αρχηγοί της ήταν γόνοι πετυχημένων ή όχι και τόσο επιτυχημένων πρώην πρωθυπουργών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας την Ν.Δ για λαϊκισμό, λόγω της στάσης της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από το να παίζεις με εθνικά θέματα, να αλλάζεις την άποψή σου για να ψαρέψεις στα νερά της ακροδεξιάς και να μην διασπάσεις το κόμμα σου» είπε και κατέληξε πως η στάση της Ν.Δ στο ονοματολογικό θα μείνει στην ιστορία ως επιτομή του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού«, είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ, τέλος, καταλόγισε στοχευμένες ανακρίβειες στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για το κόστος δήθεν, 100 δισ. της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το παρόν κυβερνητικό σχήμα.

«Λυπάμαι κ. Γκονζάλες που αναπαράξατε την θεωρία των δύο άκρων. Ελπίζω να μη θεωρείτε κι εσείς , όπως ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα, ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ εφάρμοσε αποτελεσματικά ασφαλιστικά προγράμματα».

«Μιλήσατε για 100 δισ κόστος που είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο το εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις 2 πλευρές. Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δις θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε την τριετία 40 δισ, στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίηση μόλις 6 από τα 24 δισ που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.


crashonline.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...