Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, όπου συμφώνησαν στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την απόσυρση των «βαρέων όπλων από τη ζώνη» και κοινές περιπολίες από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Στην καθιέρωση αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην επαρχία της Συρίας Ιντλίμπσυμφώνησαν, στη σημερινή συνάντησή τους στο Σότσι της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη συνάντηση, εξετάσαμε την κατάσταση λεπτομερώς και αποφασίσαμε να καθιερώσουμε μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 15 — 20 χιλιομέτρων, κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των ένοπλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των στρατευμάτων του καθεστώτος, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά από τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο και εποικοδομητικές συνομιλίες.

«Πραγματοποιήσαμε ουσιαστικές και εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Τούρκο πρόεδρο, είπε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας: «Ήταν η τέταρτη συνάντησή μας φέτος και κυριολεκτικά πριν από δέκα ημέρες, όπως γνωρίζετε, λάβαμε μέρος από κοινού στη σύνοδο Ρωσίας — Τουρκίας — Ιράν που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη και ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα της Συρίας». 





Ειδικότερα, όσον αφορά στη συμφωνία για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό συνεπάγεται «την απόσυρση όλων των ριζοσπαστικών μαχητών» από την Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ακόμη στην απομάκρυνση των «βαρέων όπλων από τη ζώνη αυτή».

«Ο έλεγχος στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα οργανωθεί από κοινού, από κινητές ομάδες περιπολίας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των στρατιωτικών δυνάμεων της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας», εξήγησε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να αποκασταθούν οι οδοί μετακίνησης ανάμεσα στη Λατάκια και στο Χαλέπι, καθώς και ανάμεσα στη Λατάκια και στη Χάμα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «σε γενικές γραμμές, αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται από την ηγεσία της Συρίας», ενώ ανέφερε ότι «στο προσεχές μέλλον θα διεξάγουμε περαιτέρω διαβουλεύσεις».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, εξέφρασε την εκτόμηση ότι αυτά τα μέτρα «θα αποτρέψουν μιας ανθρωπιστική κρίση». Όπως είπε ο ίδιος, η Μόσχα και η Άγκυρα θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να απομακρυνθούν οι ριζοσπαστικές ομάδες που παραμένουν στη συριακή επαρχία.

«Στη διάρκεια των συνομιλιών με τον κ. Πούτιν συμφωνήσαμε ότι είναι αναγκαίο να επιλύσουμε το θέμα της Ιντλίμπ. Τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Η αντιπολίτευση που ελέγχει αυτά τα εδάφη θα παραμείνει εκεί, αλλά την ίδια ώρα από κοινού με τη Ρωσία θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε όλες τις ριζοσπαστικές ομάδες από αυτά τα εδάφη. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, μετά από τη συνάντηση με τον Πούτιν, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες.

sputniknews.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...