Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ζ.Ζάεφ: «Ο Τσίπρας μου είπε ότι μόνο οι εθνικιστές αντιστέκονται αλλά ο ελληνικός λαός θα στηρίξει την συμφωνία μας»!

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻





Την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και την αναγνώριση ύπαρξης «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής γλώσσας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό... τον έχει διαβεβαιώσει ο Έλληνας ομολογός του, Αλέξης Τσίπρας.


Την δήλωση αυτή, δεν την μετέδωσε το ΑΠΕ, λογοκρίνοντας το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο μετέδωσε έπειτα από τη συνάντηση Ζάεφ με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι ο Ζάεφ δήλωσε στον Αυστριακό πώς «ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν με τη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».

Υπενθυμίζεται ότι ο καγκελάριος κουρτς επισκέφθηκε τα Σκόπια το πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων ηγετών από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πιρν από το δημοψήφισμα για επικύρωση ή μη της συμφωνίας.





Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι «η Μακεδονία ήταν και παραμένει παίχτης-κλειδί στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων», ανέφερε ο Κουρτς, επαινώντας τη στάση των Σκοπίων στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.


«Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ» τόνισε ο Κουρτς, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων», Παράλληλα, ο καγκελάριος της Αυστρίας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο» που «θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, υποσχέθηκε στον Ζόραν Ζάεφ την πλήρη στήριξή του για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

pronews.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻


 ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ 


loading...

loading...