Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μ.Σαλβίνι: «Δεν υποχωρώ ούτε χιλιοστό – Δεν κάνουμε χάρες σε τύπους σαν τον Σόρος και τον Γιούνκερ»

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Mε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ξεκαθάρισε στην ΕΕ ότι όχι μόνο η Ιταλία δεν θα κάνει πίσω στον προϋπολογισμό αλλά και ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε χάρες σε Σόρος και Γιούνκερ, δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό»

Δεν αναφέρθηκε τυχαία στον Τ.Σόρος καθώς για πολλούς θεωρείται ο «παγκόσμιος πράκτορας» της Παγκοσμιοποίησης, ως ο άνθρωπος ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του «διαλυτή των εθνών» από μια διεθνή υπερελίτ.

Προειδοποίησε μάλιστα για μια ακόμα φορά ότι μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου η ΕΕ δεν θα είναι η ίδια υπονοώντας ότι ούτε ο Γιούνκερ, ούτε οι υπόλοιποι θα βρίσκονται πλέον σε αυτές τις θέσεις.


Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αποστείλει επιστολή για τον προϋπολογισμό της στην Επιτροπή ώς το μεσημέρι. Στο σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού της για το 2019, περιλαμβάνεται μια αύξηση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ από 1,8% το 2018.

«Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent η Ιταλία κινδυνεύει να γίνει φασιστική… Τι περίεργο, σε λίγους μήνες όλες αυτές οι ξένες ‘’εφημερίδες’’ έγιναν ειδικοί στην ιταλική πολιτική» αναφέρει δηκτικά ο επικεφαλής της Λέγκας.






«Δεν κάνουμε χάρες στον Σόρος, στον Γιούνκερ, στους κερδοσκόπους που θα ήθελαν μια φοβισμένη Ιταλία, γονατισμένη και ξεπουλημένη (…) Ο άνεμος αλλάζει σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπαναχωρώ ούτε χιλιοστό» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.



Ο Ματέο Σαλβίνι κάλεσε το ομόλογό του γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ να επισκεφθεί τη Ρώμη. «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Η Ιταλία ξανασήκωσε κεφάλι. Καλώ τον Καστανέ στην Ρώμη». Η ιταλική κυβέρνηση έστειλε αστυνομία στα σύνορα με τη Γαλλία προκειμένου να παρεμποδίσει επαναπροωθήσεις μεταναστών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να υπάρξει κρίση με την Ιταλία όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της, αλλά εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις σε αυτά σήμερα» δήλωσε από την πλευρά του σε συμβιβαστικό τόνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Αυτό που σκέφτομαι είναι εποικοδομητικός διάλογος» πρόσθεσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter


Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνέλθει την Τρίτη, για να συζητήσει την απάντηση της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει πότε η Κομισιόν θα λάβει μια απόφαση. Το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι πάρα πολύ υψηλό, υπογράμμισε.

Ο Μοσκοβισί, Γάλλος σοσιαλιστής, πρόσθεσε επίσης ότι κάνει διάκριση μεταξύ των πολιτικών ιδεών του Σαλβίνι, με τις οποίες διαφωνεί, και της ιταλικής κυβέρνησης, την οποία σημείωσε ότι σέβεται.


Ο Σαλβίνι στέλνει καραμπινιέρους στα σύνορα με τη Γαλλία για τους μετανάστες

«Μπορώ να πολεμήσω τον κ. Σαλβίνι ως αρχηγό κόμματος, μπορώ να πολεμήσω τις ιδέες του, μπορώ να το σκεφτώ αυτό, αυτός ανήκει επίσης στον χώρο της ανελεύθερης δημοκρατίας. Εξάλλου είναι φίλος της κας Λεπέν, ας μην το ξεχνάμε αυτό» σημείωσε, αναφερόμενος στην ηγέτιδα του αμιγώς δεξιού Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αν δεν γίνουν αλλαγές σε αυτό, δήλωσε παράλληλα τη Δευτέρα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

«Αν δεν τροποποιηθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό», σημείωσε ο Κουρτς σε ανακοίνωσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Χάρτβιγκ Λέγκερ.

«Η Αυστρία δεν προτίθεται να υπερασπιστεί τα χρέη άλλων κρατών την ώρα που αυτά τα κράτη εν γνώσει τους συμβάλλουν στην αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές» υπογράμμισε ο Κουρτς. «Τώρα η ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι έχει διδαχθεί από την κρίση της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι βλέπουν πως ΔΕΝ μπορούν να κάνουν στην Ιταλία τα ίδια πράγματα που έκαναν στην Ελλάδα. Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και δεν μπορούν να την κουμαντάρουν πόσο μάλλον να την χειραγωγήσουν.

pronews.gr

katohika.gr



ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻