Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σκόπια: Εδώ και τώρα το VMRO ζητά ψηφοφορία: «Η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα περάσει»

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Η κοινοβουλευτική συζήτηση για την τροποποίηση του Συντάγματος μετατίθεται για την Παρασκευή, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέσυρε τους βουλευτές του ζητώντας να προχωρήσει χωρίς άλλες ομιλίες η ψηφοφορία.

Στη χθεσινή συζήτηση μίλησαν κυρίως βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, καθώς νωρίτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της δεν θα λάβουν πλέον τον λόγο σε αυτήν την «άκαρπη συζήτηση», όπως τη χαρακτήρισαν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εκτίμησε ότι «όλα έχουν ειπωθεί» και ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης στο Κοινοβούλιο σε σχέση με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, ενώ απεύθυνε έκκληση η διαδικασία να προχωρήσει στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας.





Οι βουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, σε συντονιστική συνάντηση που είχαν, επιβεβαίωσαν ομόφωνα ότι θα ψηφίσουν κατά της κυβερνητικής πρότασης για τροποποίηση του συντάγματος και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Έτσι λοιπόν δεν φαίνεται πιθανό να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 και μάλλον ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στις 2 ή στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο αρχηγός Χρίστο Μιτσκόσκι, απαντώντας χθες στην επιστολή του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ με την οποία κάλεσε τους βουλευτές του VMRO να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάξουν στάση τον διαβεβαίωσε ότι η ευρωατλαντική ενσωμάτωση παραμένει στρατηγικός στόχος του κόμματος και των πολιτών. Πρόσθεσε όμως ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρέπει να ενταχθεί ως υπερήφανο και αξιοπρεπές έθνος και όχι ως ταπεινωμένο και ντροπιασμένο.


crashonline.gr

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻