Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Τρίζει» η κυβέρνηση: Η παραίτηση Κοτζιά αδειάζει τα «κουκιά» της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Καθησυχαστικοί εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ μεν αλλά μένει να φανεί και στην πράξη, εάν ο κ. Κοτζιάς φεύγοντας από το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν θα «ροκανίσει» και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Κυβέρνησης.

Και τούτο, διότι στην Κίνηση «Πράττω» της οποίας είναι επικεφαλής ο ίδιος, (έριξε ήδη τις πρώτες «βολές» του δια twitter) συμμετέχει και η βουλευτής Πειραιώς, Γεωργία Γεννιά.
Οι σχέσεις της κ. Γεννιά μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν περάσει κατά καιρούς από «τρικυμίες».

Στην Κίνηση «Πράττω» συμμετείχε αρχικά και ο Νίκος Τόσκας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά εδώ και καιρό δεν ανήκει πλέον. Δεν υπάρχει ωστόσο ακόμη εικόνα για ενδεχόμενη ύπαρξη τυχόν… αχαρτογράφητων βουλευτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται «καταχωρημένοι» επισήμως στο Πράττω αλλά ενδεχομένως ανήκουν σε σφαίρα επιρροής της Κίνησης.





Κοντά στον Ν. Κοτζιά, φέρεται να είναι και ο βουλευτής Κοζάνης, Δ. Ντζιμάνης.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κυβέρνηση σήμερα αριθμεί : 145 (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ) + 7 ( ΑΝΕΛ) + 1 (Παπακώστα).

Στην περίπτωση που ο Νίκος Κοτζιάς αποφασίσει με το «Πράττω» να τραβήξει την κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα στα άκρα και να ανεξαρτητοποιηθεί τότε από τους 153 βουλευτές που αριθμεί σήμερα η Κυβέρνηση, θα βρεθεί με 151 ( ή και λιγότερους βουλευτές).


Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς με βολές κατά Τσίπρα – «Στήριξε τον λαϊκιστή υπουργό»

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η Ν.Δ μπορεί να υποβάλει νέα πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση από τις αρχές του προσεχούς Ιανουαρίου.
Ως «αρχιτέκτονας» ωστόσο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς δεν αναμένεται να προβεί σε ενέργειες που θα τίναζαν στον αέρα την προοπτική της να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Τούτο όμως εξαρτάται απολύτως από τις εξελίξεις στην γείτονα και το εάν θα καταφέρει ο κ. Ζάεφ να βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία ή θα οδηγηθεί σε εκλογές με αβέβαιο το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών.


ΠΗΓΗ: capital.gr

crashonline.gr




ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻