Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Bίντεο-ντοκουμέντο – Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Πάνω από 5 κιλά η εκρηκτική ύλη!

ΕΛΛΑΔΑ 17|12|2018 - 09:47
NEWSROOM
Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Ο δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό - Έγινε αισθητή εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο – Αποκλείστηκε η περιοχή (Εικόνες-Βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.37 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.




Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον πέμτο όροφο του κτηρίου.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο – πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Bίντεο ντοκουμέντο δείχνει την έκρηξη της βόμβας στην σημερινή επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η στιγμή της έκρηξης στο βίντεο που δημοσίευσε το zougla.gr:














Σε μαύρη τσάντα ο μηχανισμός


Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βόμβα βρίσκονταν μέσα σε μαύρη τσάντα που άγνωστος τοποθέτησε ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου.

Η οδός Εθνάρχου Μακαρίου και στα δυο ρεύματα της καθώς και οι παράπλευρες οδοί παραμένουν αποκλεισμένες από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγη ώρα μετά, περίπου στις 04:00, το δρόμο μπροστά από το κανάλι έκλεισε και μία κλούβα των ΜΑΤ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν:

«17-12-2018 ΩPA 02.35 EKPHΞH A.E.M ΣTHN OΔO EΘNAPXOY MAKAPIOY ΣTO NEO ΦAΛHPO ΠΛHΣION EΓKATAΣTAΣEΩN THΛEOΠTIKOY ΣTAΘMOY. ΔE ΣHMEIΩΘHKAN TPAYMATIΣMOI ATOMΩN. EIXAN ΠPOHΓHΘEI ΠPOEIΔOΠOIHTIKA THΛEΦΩNHMATA ΣE MME KAI H ΠEPIOXH EIXE AΠOKΛEIΣTEI AΠO TIΣ AΣTYNOMIKEΣ ΔYNAMEIΣ».




Στο σημείο βρέθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.









 


crashonline.gr





ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻