Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Καθαρό κρέας: Η ΜΠΙΖΝΑ του αιώνα και οι τεχνοφεουδάρχες - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


ΕΛΛΑΔΑ 24|12|2018 - 17:17
NEWSROOM 
Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Καθαρό κρέας: η μπίζνα του αιώνα και οι τεχνοφεουδάρχες - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Κατ’ αρχήν ξεκαθαρίζω ότι εδώ και μερικά χρόνια η γράφουσα ΔΕΝ τρώει κρέατα και είναι υπέρ του περιορισμού τους. Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση έδωσε η εκστρατεία κατά της κατανάλωσης κρεάτων, πουλερικών και ψαριών που είδαμε τελευταία.


Eίναι γεγονός ότι σήμερα οι πωλήσεις κρέατος, γαλακτοκομικών, πουλερικών και ψαριών έχουν γιγαντωθεί. Οι περιβαλλοντικοί οργανισμοί ισχυρίζονται ότι ένοχος είναι ο υπερπληθυσμός και η απαίτηση του κόσμου να τρώει κάθε μέρα κρέατα. Ποιος όμως επέβαλε αυτό το διατροφικό μοντέλο;


Αρκεί να δούμε τους αριθμούς: το 1812 ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν ένα δισεκατομμύριο,το 1912 ενάμισυ ενώ το 2012 φτάσαμε επτά δισεκατομμύρια.


Οι πολυεθνικές του κρέατος έχουν βρει λοιπόν δικαιολογία όταν εφαρμόζουν βάναυσες πρακτικές εκτροφής και σφαγής των ζώων και όταν ακόμα είναι ζωντανά, την υπερβολική ζήτηση!


Ποιος όμως έκανε πλύση εγκεφάλου στον κόσμο να τρώει κυρίως μοσχαρίσιο κρέας και να πίνει γάλα που η φύση προορίζει για τα μωρά μοσχαράκια, προκειμένου να αποκομίσει τεράστια κέρδη, ενώ τελικά το ήμισυ περίπου των ζωικών προϊόντων καταλήγε τελικά στα σκουπίδια;


Οι ίδιες οι πολυεθνικές του κρέατος που δεν άφησαν τίποτε όρθιο, τώρα εμφανίζονται ως προστάτες των ζώων. Η συνειδητοποίσης αυτή έχει αηδιάσει πολλούς πολίτες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν στραφεί πλέον στη χορτοφαγική διατροφή.





Aκτιβίστριες στις ΗΠΑ

Κάποιοι δε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι από αυτές τις πρακτικές παρασυρόμενοι από κέντρα των οποίων δυστυχώς τα συμφέροντα ούτε καν μπορούν να υποπτευθούν, προχωρούν σε έναν ύποπτο ακτιβισμό, βανδαλίζοντας κρεοπωλεία και κρεαταγορές.




Κατά συνέπειαν ποιους στοχεύουν οι τελευταίες επιθέσεις στη χώρα μας; Νομίζω ότι έχει γίνει ολοφάνερο ακόμα και στον πιο αδαή, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις αναγκαστικά βλάπτουν την εγχώρια κτηνοτροφία, πτηνοτροφία και αλιεία προς όφελος κάποιων άλλων.


Ποιοι όμως θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι «άλλοι» θα αναρωτηθείτε; Εφόσον δεν πρέπει να τρώμε ούτε τα έμβια όντα, ούτε τα παράγωγά τους διότι εγκληματούμε, πού το πάνε οι ακτιβιστές; Στο να τρώμε λοιπόν μόνο φυτικά προϊόντα;


Η γράφουσα δεν έχει καμμία αντίρρηση, όντως πιστεύω ότι τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα δημητριακά, οι πατάτες και ένα σωρό αγροτικά προϊόντα, μαζί με ελάχιστα ψαρικά και μαλάκια αρκούν για να τραφούμε υγιεινά.


Επομένως, πάρα πολύς κόσμος στο εγγύς μέλλον θα μεταστραφεί στη γεωργία, οπότε δισεκατομμύρια πλάσματα θα πάψουν να σκοτώνονται, ο πλανήτης θα ανακάμψει και ο κόσμος μας θα περιέχει πολύ λιγότερη οδύνη. Σωστά;


Ε, λοιπόν όχι! Αυτό απαγορεύεται να συμβεί.


Διότι οι μελέτες του Περιβαλλοντικού Τμήματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που εντάσσονται στην Ατζέντα 2030, αλλά και έρευνες όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων, λένε ότι οι καλλιεργήσιμες γαίες και το νερό που απαιτούν δεν επαρκούν για να τραφούν 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι! Ναι μεν βλάπτουν λιγότερο το οικοσύστημα, μακροπρόθεσμα όμως ΔΕΝ αποτελούν βιώσιμη λύση.


Κι αυτό διότι όλες οι μαζικού τύπου φυτικές καλλιέργειες απαιτούν και φυτοφάρμακα και λιπάσματα που όμως καταστρέφουν το οικοσύστημα.


Έρχονται τα καθαρά κρέατα

Αναγκαστικά λοιπόν, μας λένε ότι στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να τρώνε μόνο τεχνητές, εργαστηριακές τροφές, τα λεγόμενα καθαρά κρέατα (clean meats).


Μήπως όμως γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά και στη χώρα μας; Για να μην έχει τελικά επισιτιστική αυτάρκεια εφόσον ακόμα δεν έχει αναπτύξει τέτοιου είδους τεχνολογίες;


Όπως στη δεκαετία του 80 κάηκαν από «αναρχικούς» που δεν συνελήφθηκαν ποτέ όλα τα μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα λιανικής (Μινιόν, Κατράντζος, Κλαουδάτος, Λαμπρόπουλος, Ατενέ και Δραγώνας) και ρήμαξε όλη η ελληνική βιομηχανία εξ αιτίας ύποπτων και συνεχών απεργιών, έτσι και σήμερα ξένοιαγροτοδιατροφικοί πολυεθνικοί κολοσσοί καθώς καιδιεθνή επιχειρηματικά κεφάλαια ανακάλυψαν τη «μπίζνα των τρισεκατομμυρίων δολαρίων» όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποί τους που ετοιμάζεται πυρετωδώς: τα καθαρά κρέατα που προέρχονται από κύτταρα ζώων, πτηνών, ψαριών ή φυτών.


Καλά διαβάσατε. Ακόμα και όσοι είστε βίγκαν θα ξεχάσετε καιτα όσπρια και τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα διότι κι αυτά καταναλώνουν πολύ νερό και απαιτούν φυτοφάρμακα.


Στόχος της Ατζέντας 2030 είναι να πάψουν εντελώς να εκτρέφονται ζώα, να αλιεύονται ψάρια και να καλλιεργούνται γαίες. Η περίφημη και τόσο αγαπημένη μας Μεσογειακή Διατροφή θα αποτελέσει παρελθόν. Θα υποχρεωθούμε να τρώμε εργαστηριακές τροφές που θα παράγουν, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, συγκεκριμένες ξένες πολυεθνικές εταιρείες σε εργαστήρια!


Και επειδή ο βιγκανισμός απαιτεί και αρκετά συμπληρώματα διατροφής, μαντέψτε πάλι ποιοι θα αυξήσουν τα κέρδη τους.


Αν έχει αλλάξει η εξοντωντική φορολογία στη χώρα μας και ελληνικές εταιρείες κατορθώσουν να βρουν εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποκτήσουν ανάλογη τεχνογνωσία και να παράγουν συνθετικές τροφές σε προσιτές τιμές, τότε θα επιβιώσουν και θα έχουμε διατροφική αυτάρκεια.


Αν όχι, η ζωή μας θα εξαρτάται από τις ίδιες πολυεθνικές που μας πλημμύρισαν ζωικά προϊόντα, κάνοντάς μας σχεδόν να ξεχάσουμε τη μεσογειακή μας διατροφή.


Τις γενικευμένες και ταυτόχρονες επιθέσεις στα κρεοπωλεία όλης της Δύσης (στην Ελλάδα είναι ακόμα περιορισμένες), εκτελούν διάφορες ―συνήθως πρωτοεμφανιζόμενες και παντελώς άγνωστες― ΜΚΟ κραδαίνοντας τις μελέτες του ΟΗΕ, του Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (Wοrld Wide Fund for nature-WWF) και πολλών άλλων «Ινστιτούτων καθαρού κρέατος» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, σε απόλυτη εναρμόνιση με την περίφημη Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για την «βιώσιμη» και «αειφόρο» ανάπτυξη, την προστασία του οικοσυστήματος και την κατάργηση της βίας έναντι των ζώων.


Ακτιβισμός κατά του κρέατος και πολυεθνικές


Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική μελέτη του Προγράμματος για το Περιβάλλον του ΟΗΕ (United Nations Environment Programme) με τίτλο «Αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της κατανάλωσης και της παραγωγής – Προϊόντα και υλικά προτεραιότητας» το 70% των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού σπαταλιέται στη βιομηχανικήαγροκτηνοτροφία και στις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ συνολικά το μεγαλύτερο αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα το έχει η γεωργία και τα ζωϊκά παράγωγα.





Τα ζωικά προϊόντα δημιουργούν τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα


Στην παραπάνω μελέτη για την κλιματική αλλαγή στο σύνολό της ενοχοποιούνται: η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ιχθυοκαλλιέργεια, τα ορυκτά καύσιμα, τα μεταλλεία και η επεξεργασία μετάλλων, τα τοξικά απόβλητα, τα πλαστικά, η υπερκατανάλωση των νοικοκυριών του …δυτικού κόσμου, οι μεταφορές, τα ιδιωτικά οχήματα κλπ.


Τα δημητριακά, τα οπωροκηπευτικά, τα υδρόφιλα φυτά όπως το βαμβάκι πρέπει να πάψουν να καλλιεργούνται διότι καταναλώνουν πάρα πολύ νερό, και λόγω φυτοφαρμάκων είναι τοξικά για το υδάτινο περιβάλλον.


Το οικολογικό αποτύπωμα όμως της κτηνοτροφίας είναι πράγματι τρομακτικό. Ολόκληρος ο πλανήτης καταβροχθίζεται σιγά σιγά από τα εκτρεφόμενα ζώα και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Προσέξτε, ακόμα και η εκτροφή βιολογικώντροφών έχει τεράστιες επιπτώσεις και δεν είναι βιώσιμη.


Ο ΟΗΕ από το 2001 ως το 2005 συνέταξε επίσης την περίφημηΑξιολόγηση του Οικοσυστήματος της Χιλιετίας (The Μillenium Εcosystem Αssessement) στην οποία ενεπλάκησαν περισσότεροι από 1.350 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.


Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει στον εν λόγω ιστότοπο αρκετές ογκώδεις αναφορές (στα αγγλικά) που λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να ξεχάσουμε όλες τις ζωικές αλλά και τις φυτικές τροφές.


Η γράφουσα δεν διαφωνεί με όλα αυτά. Διαφωνεί όμως με το υπάρχον τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, με την απίστευτη υποκρισία των πολυεθνικών και το μακρύ τους χέρι στους διεθνείς οργανισμούς που δεν εκπλήρωσαν το ρόλο τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του ΟΗΕ, μέχρι το 2050 ο ανθρώπινος πληθυσμός θα ανέλθει στα 10 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει –σε μετάφραση-ότι (με την υπάρχουσα οικονομικοπολιτική δομή, δηλαδή με το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 99% όλου του παγκόσμιου πλούτου) οι διεθνείς τοκογλύφοι μυρίστηκαν χρυσοφόρα επένδυση για τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.


Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ταϊστούν οι μάζες με συνθετικές τροφές, ενώ οι ίδιες οι υπερελίτ θα τρέφονται με φυσικές, και μάλιστα βιολογικές. Όπως πάντα, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει;

Υπό ένα κλίμα χρόνιων πιέσεων των μεγάλων επιχειρηματικών λόμπι που κατέστρεψαν τον πλανήτη, ο ΟΗΕ ετοιμάζει πολυσέλιδες μελέτες που ισχυρίζονται ότι η διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού με κρέατα, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά, λαχανικά και φρούτα σε καθημερινή βάση δεν είναι πλέον βιώσιμη, κάτι που ανταποκρίνεται άλλωστε πιστά και στους στόχους 12 (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή),13 (Κλιματική Δράση), 14 (Θαλάσσια και λιμναία ζωή) και 15(Χερσαία ζωή) της Ατζέντας 2030.





Οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Μετάφραση-προσαρμογή γραφήματος: “Απεροπία”


ΟΗΕ και νομιμοποίηση
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι oι χιλιάδες καταγγελίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Κυανόκρανους (το μισθοφορικό στρατό του ΟΗΕ που προέρχεται από τα διάφορα κράτη-μέλη) έχουν κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναρωτηθούν σοβαρά για τις “αγνές” προθέσεις αυτού Οργανισμού, όποιες κι αν είναι.


Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς κατά πόσον ο ΟΗΕ δεν υποκρίνεται επιδεικνύοντας όλη αυτή τη συμπόνοια προς στο περιβάλλον και στα ζώα, όταν δεν την έδειξε στα 73 χρόνια της λειτουργίας του στους ίδιους τους ανθρώπους και μάλιστα στα παιδιά!


Σύμφωνα με τη γαλλική Βικιπαίδεια από τη στιγμή της ίδρυσής του ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να αποτρέψει ούτε έναν πόλεμο [1], έχει κατηγορηθεί πολλάκις για σκάνδαλακατασπατάλησης οικονομικών πόρων [2] όπως άλλωστε οι θυγατρικοί οργανισμοί του: UΝICEF για οικονομικές καταχρήσεις και παιδική πορνογραφία, UNESCO γιαδιαφθορά και νεποτισμό, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), για διαπλοκή με τα φαρμακευτικά καρτέλ.


Ακόμη, ο ΟΗΕ έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα όπως η τοποθέτηση ανίκανων στελεχών που έχουν στόχο μόνο την επαγγελματική ανέλιξη, για το πρόγραμμα «Πετρέλαιο έναντι τροφής» στο Ιράκ, και το χειρότερο, για βιασμούς ανηλίκων από τους ίδιους τους Κυανόκρανους [3].





Kυανόκρανοι στην Αϊτή. Σύμφωνα με εμπεριστατωμένη μελέτη της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Kathie Klarreich, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγγελθεί πάνω από 2.000 περιστατικά βιασμών μικρών παιδιών από το στρατό του …υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος ΟΗΕ, ώστε ο ίδιος ο πρώην Γ. Γραμματέας Μπαν Κι Μουν αποκάλεσε το γεγονός «καρκίνο» του συστήματος και ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Μέχρι σήμερα οι φερόμενοι ως ένοχοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι


Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε γνώση του ΟΗΕ ποιες πολυεθνικές υπερεκμεταλλεύονταν τα γαλακτοφόρα ζώα αναγκάζοντάς τα με βάναυσες μεθόδους να παράγουν μια τρομακτική ποσότητα γάλακτος ενάντια στη φύση τους, αποψιλώνοντας παράνομα παρθένα τροπικά δάση και ένα σωρό άλλες κτηνώδεις μεθόδους με στόχο μόνο το κέρδος.


Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε γνώση του ΟΗΕ ποιες πολυεθνικές παρήγαγαν τοξικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, τα οποία όλως περιέργως μόλις τώρα αποφάσισε ότι επειδή βλάπτουν, πρέπει τελικά να καταργηθούν παντελώς οι …καλλιέργειες!


Η τροφή μας στα χέρια των τεχνοφεουδαρχών

Ο ΟΗΕ πολύ σωστά διατείνεται ότι στόχος του είναι η αποσύνδεση της ανάπτυξης από τη καταστροφή του περιβάλλοντος. Ας δούμε όμως αν είναι κάτι τέτοιο εφικτό υπό το παρόν παγκόσμιο πολιτικό σύστημα.


Ο μύθος ότι η δήθεν «πράσινη» τεχνολογία θα σώσει το οικοσύστημα, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον για την προώθηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των λαμπτήρων φθορισμού CFL και led, των έξυπνων μετρητών κλπ., έχει αποδειχθεί ότι είναι ψευδής. Όλα τα παραπάνω βλάπτουν το οικοσύστημα, όπως κάθε είδους τεχνολογική ανάπτυξη.


Απλώς οι Νεοαντιδραστικοί τεχνοφεουδάρχες που θέλουν να συγκεντρώσουν όλη την εξουσία και τον πλούτο του πλανήτη, βιάζονται. Η πλήρης διατροφική εξάρτηση των πληθυσμών τους είχε μέχρι στιγμής διαφύγει, κάτι που απ’ ότι φαίνεται πλέον δύσκολα γίνεται ανεκτό από μια ολοκληρωτικού τύπου τεχνοφεουδαρχία της οποίας βασιλιάς ονειρεύονται να είναι ο μάνατζερ του ισχυρότερου τεχνολογικού κολοσσού.


Παγκόσμιες αλλαγές τρόπου διατροφής και εμπαιγμός

Πέρυσι ο Αγροτοδιατροφικός Οργανισμός του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization of the United Nations) δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μέχρι το 2050 θα έχει αυξηθεί κατά 70% προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός όλο και περισσότερο αυξανόμενου πληθυσμού.


Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό σε έναν περιορισμένο πλανήτη, θα πρέπει να αλλάξουν άρδην οι διατροφικές συνήθειες του παγκόσμιου πληθυσμού.


Ο Οργανισμός επεσήμανε δε ότι η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού θα προέλθει από τις αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες δεν πρέπει να ακολουθήσουν το …καταστροφικό καταναλωτικό διατροφικό μοντέλο των δυτικών χωρών.





Γράφημα καλλιέργειας εργαστηριακού χάμπουργκερ από κύτταρα αγελάδας. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για όλα τα είδη κρεάτων, πουλερικών και ψαριών. Έχουν άραγε οι ελληνικές βιομηχανίες κρέατος τη τεχνογνωσία για μια τέτοια μεταστροφή;


Και επειδή ο ΟΗΕ, ως φιλάνθρωπος, συμπονά πολύ ειδικά τις αναπτυσσόμενες χώρες, προτείνει (οι δυτικοί φορείς, ως ειδήμονες) να εφαρμόσουν (στις αναπτυσσόμενες χώρες) καινοτόμες μεθόδους εκμετάλλευσης υδάτινων πόρων, και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Είναι όμως πράγματι απορίας άξιο γιατί οι δυτικοί ειδήμονες δεν βοηθούσαν τις αναπτυσσόμενες χώρες όλα τα προηγούμενα χρόνια; Όχι μόνο δεν τις βοηθούσαν, αλλά χάρη στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους, υφάρπασαν τις περισσότερες καλλιεργήσιμες γαίες στις οποίες άλλοτε καλλιεργούνταν δημητριακά για τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού, αναγκάζοντας τον πληθυσμό να καλλιεργήσει στη θέση τους καφέ, κακάο και βιοκαύσιμα για εξαγωγές στη Δύση, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεχείς λιμοκτονίες.


Σήμερα όμως οι ίδιοι oι προβατόσχημοι λύκοι ―δηλαδή οι πολυεθνικοί κολοσσοί― εμφανίζονται ως σωτήρες τους.
Αλλαγή πολιτικής και οικονομίας αντί για συνθετικές τροφές


Σύντομα λοιπόν, όταν οι συνθετικές τροφές των ξένων πολυεθνικών θα είναι έτοιμες για το λιανεμπόριο θα δούμε και στη χώρα μας να γράφονται αντίστοιχα δημοσιεύματα και από τους χρήσιμους ηλίθιους που θα προτρέπουν να τις αγοράζουμε, χωρίς να αναρωτηθούν για τα αυτονόητα.


Και τα αυτονόητα μας δείχνουν ότι πρόκειται για ακόμα ένα «κόλπο γκρόσο» των διεθνών τοκογλύφων που στην πραγματικότητα δε δίνουν δεκάρα για τα δικαιώματα των ανθρώπων, των ζώων και το οικοσύστημα, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα αν προσέξει κανείς πόσο καταστροφικές υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι για το περιβάλλον όλες τους οι δραστηριότητες.


Και τα αυτονόητα είναι ότι ο αδηφάγοςτουρμποκαπιταλισμός τους είναι αυτός που βασανίζει τα ζώα και καταστρέφει το οικοσύστημα, επιβάλλοντας υπερπαραγωγή, υπερκατανάλωση και επινοώντας άχρηστα προϊόντα με τα οποία πολιορκεί τις μάζες προκειμένου να κερδοσκοπεί.





Ναι, η χορτοφαγία σημαίνει συμπόνοια, αλλά που θα βρεθεί στο μέλλον τόση φυτική τροφή αφού οι καλλιέργειες γαιών καταστρέφουν το περιβάλλον; Μήπως στα εργαστήρια των πολυεθνικών;


Αυτονόητη είναι η κατάργηση της νεοφιλελεύθερης τεχνοφεουδαρχίας και η εγκαθίδρυση πνευματικών κοινωνιών στις οποίες δεν θα κυριαρχεί η κρεοφαγία, ο υλισμός και το κέρδος.


Όταν γίνουν αυτά, και μοιραστεί ο παγκόσμιος πλούτος πιο δίκαια, θα επανεξετάσουμε αν τελικά είναι αναγκαία η διατήρηση του παγκόσμιου πληθυσμού στο όριο των 3.5 δισεκατομμυρίων. Ίσως το όριο του πληθυσμού του πλανήτη μας να είναι τα 7.5 δισεκατομμύρια και τελικά τα 10.


Πριν αποδεχτούμε λοιπόν χωρίς σκέψη τις ξένες συνθετικές τροφές, πρέπει να αναρωτηθούμε για τα παρακάτω και να προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις:
Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η εγχώρια, ελληνικήπαραγωγή φυτικών τροφών, 100% φυσικών;

Επαρκούν οι φυτικές τροφές για τη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας ή απαιτούνται οπωσδήποτε και βιομηχανικού τύπου συμπληρώματα διατροφής;
Με ποιο τρόπο θα πάψει το 1% του πληθυσμού να κατέχει πλούτο όσο το 99%, όταν ταυτόχρονα πεθαίνουν μεγάλοι ανθρώπινοι πληθυσμοί από πείνα;
Με ποιο τρόπο θα πάψει να πετιέται το 50% των παραγόμενων τροφίμων το οποίο φτάνει για να θρέψει τουλάχιστον άλλα 7.5 δισεκατομμύρια πληθυσμού;

Μήπως ήρθε η ώρα ως Έλληνες να εγκαταλείψουμε τη δυτικολαγνεία και τον τεχνοκρατικό τρόπο ζωής της και να προσεγγίσουμε την αρχαία κλασική αλλά και τη βυζαντινή σκέψη, εγκαταλείποντας το “ανήκομεν εις την Δύσιν” και τη πλύση εγκεφάλου του δυτικού διαφωτισμού;


Υπάρχει Σχέδιο Β΄για τη βιομηχανία του κρέατος;
Όταν τελικά απαγορευτεί η βρώση έμβιων όντων, θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο επιβίωσης των εργαζομένων στις βιομηχανίες κρέατος, επεξεργασίας δερμάτων, αγροτικών προϊόντων, βαμβακερών και άλλων φυσικών υφασμάτων, στη πτηνοτροφία και στην αλιεία.


Τι θ’ απογίνει το λιανεμπόριο; Οι εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο στα σφαγεία, στις μεταφορές, στα δερμάτινα είδη, στην υφαντουργία, στη συσκευασία, στη διανομή και στη διαφήμιση; Η λίστα είναι ατελείωτη, οι επιπτώσεις της επερχόμενης αλλαγής στις κοινωνίες, ανυπολόγιστες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά θα τα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.


Ποιες δράσεις έχουν προβλεφτεί πάνω σ’ αυτό; Έχει η ελληνική κυβέρνηση πλάνο μεταστροφής όλων αυτών στη βιομηχανία των συνθετικών κρεάτων;


Πάντως, όσοι εξασκούν συνδεόμενα επαγγέλματα, καλό θα είναι να προετοιμαστούν για εκρηκτικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις και στη χώρα μας. Η κατανάλωση ζωικών ειδών χαμηλού κόστους και η τσίκνα χοιρινού κρέατος σε κάθε γειτονιά δεν πρόκειται να συνεχίσει να υπάρχει για πολύ. Στο μέλλον θα ψήνονται φυτικά σουβλάκια.


Ποιοι επενδύουν και ποιοι ετοιμάζουν τις συνθετικές τροφές
Σήμερα το φαβορί του τεχνητού κρέατος από κύτταρα φαίνεται να είναι η αμερικανική νεοφυής εταιρεία Μέμφις Μιτς(Memphis Meats) που δημιουργήθηκε μόλις το 2015, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Κι αυτό διότι πάνω της έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια:


Οι αγροδιατροφικοί πολυεθνικοί κολοσσοί:
Καργκίλ (Cargill)
Tάισον Φουντς (Tyson Foods).

Τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών:
Ντράπερ Φίσερ Τζούρβετσον (Draper Fischer Jurvetson – DFJ)
Ατόμικο (Atomico)
Φίφτι Γίαρς (Fifty Years).


Οι δισεκατομμυριούχοι:
Μπιλ Γκέιτς (Βill Gates), συνιδρυτής της Μάικροσοφτ (Microsoft), τεχνοφεουδάρχης
Ρίτσαρντ Μπράνσον (Ritchard Branson), ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Βίρτζιν Ατλάντικ (Virgin Atlantic), και πρόεδρος του ομίλου Βίρτζιν (Virgin) που ελέγχει πάνω από 400 εταιρείες, τεχνοφεουδάρχης
Τζακ και Σούζι Γουέλτς (Jack και SuzieWelch). Ο Τζακ Γουέλτς υπήρξε πρώην μάνατζερ της Τζένεραλ Μότορς, την αξία της οποίας αύξησε επί θητείας του κατά 4.000%, περιβόητος για τη σκληρότητά του
Κίμπαλ Μασκ (Kimball Musk), αδελφός του Έλον Μασκ, εστιάτορας, επιχειρηματίας και επενδυτής
Κάιλ Βογκτ (Kyle Vogt), νέος τεχνοφεουδάρχης και επενδυτής στον τομέα της αυτοκίνησης χωρίς οδηγό κ.ά


Καργκίλ


Σύμφωνα με την αγγλική Βικιπαίδεια η Καργκίλ, που ιδρύθηκε το 1865, είναι η πλουσιότερη ιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ με πολυεθνική παρουσία και έχει έδρα τη Μινεζότα των ΗΠΑ.


Ο κολοσσός δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και στον επενδυτικό και φαρμακευτικό, στην ενέργεια, στο χάλυβα, στους γεωργικούς σπόρους, στις μεταφορές, στα χημικά και λιπάσματα κλπ.


Για να καταλάβουμε το μέγεθός της, τα καθαρά δηλωθέντα έσοδά της το 2018 ανέρχονται σε 3 τρισεκατομμύρια και 103 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ απασχολεί 150.000 εργαζόμενους.


Σύμφωνα πάντα με τη Βικιπαίδεια το 2005 κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ εναντίον της Καργκίλ και των επίσης γνωστών πολυεθνικών Νεστλέ (Nestlé) και Άρτσερ Ντάνιελς Μίντλαντ (Archer Daniels Midland) από το Διεθνές Φόρουμ για τα Εργατικά Δικαιώματα, για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα ότι οι παραπάνω εταιρείες χρησιμοποίησαν παρανόμως μεταφερθέντα παιδιά από το Μάλι σε φυτείες κακάου της Ακτής Ελεφαντοστού, βάζοντάς τα να δουλεύουν χωρίς αμοιβή 12 με 14 ώρες την ημέρα έναντι ελάχιστης τροφής και ύπνου και ασκώντας σωματική βία.





Παιδιά-σκλάβοι δουλεύοντας παράνομα σε φυτείες κακάου της Δυτικής Αφρικής. Ένοχοι οι μεγάλοι διατροφικοί κολοσσοί που σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες του πλανήτη, έχοντας πολύ μακρυά χέρια μέσα σε υπερεθνικούς οργανισμούς


Το 1971 η Καργκίλ πούλησε ψεκασμένους με μεθυλυδράργυρο σπόρους στο Ιράκ που προορίζονταν για σπορά, και οι οποίοι τελικά λόγω ελλιπούς σήμανσης προκάλεσαν το θάνατο 4.590 ανθρώπων.


Τέλος, το 2007 αναγκάστηκε να ανακαλέσει τεράστιες ποσότητες μολυσμένων στέικ από σαλμονέλα, ενώ το 2009 η αυστραλιανή κυβέρνηση της απαγόρευσε για ένα διάστημα να εξάγει τα κρέατά της στην Ιαπωνία λόγω της ιδίας μολύνσεως.


Από την Γκρινπίς (Greenpeace) η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης και για αποψίλωση των τροπικών δασών βροχής του Αμαζονίου, της Σουμάτρας και του Βόρνεο καθώς και των εθνικών πάρκων της Ακτής Ελεφαντοστού, προκειμένου να καλλιεργεί σόγια, φοινικέλαιο και κακάο.


Τέλος, έχει κατηγορηθεί ότι είναι ένας από τους κύριους υπαίτιους της πείνας στον κόσμο λόγω κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων αλλά και υφαρπαγής των καλλιεργήσιμων γαιών που θα μπορούσαν να θρέψουν λιμοκτονούντες πληθυσμούς.


Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει αρκετά γνωστά δημιουργώντας αρνητική εικόνα, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί αποφάσισε τέτοια επένδυση, ενόψει βεβαίως και της αναμενόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα κέρδη άλλωστε από τις συνθετικές τροφές είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά της συμβατικής αγροκτηνοτροφίας.


Τάισον Φουντς


Σύμφωνα με την αγγλική Βικιπαίδεια η Τάισον Φουντς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κοτόπουλου, βοδινού και χοιρινού στον κόσμο, δηλώνοντας το 2018 καθαρά έσοδα 1 τρισεκατομμύριο και 774 δισεκατομμύρια δολάρια.


H Tάισον που ιδρύθηκε το 1935 είναι πολυεθνική και έχει έδρα το Αρκάνσας των ΗΠΑ. Όπως και η Καργκίλ, έχει κι αυτή κατηγορηθεί για διάφορες ατασθαλίες πληρώνοντας τσουχτερά πρόστιμα (πολύ λιγότερα φυσικά από τα κέρδη που αποκόμισε) για μια σωρεία παραβιάσεων νομοθεσίας. Μερικές απ’ αυτές ήταν η μόλυνση της ατμόσφαιρας και του πόσιμου νερού από τα απόβλητα των εργοστασίων της.


Άλλες κατηγορίες είναι ότι απασχολεί στις μονάδες της παράνομους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική σε ποστοστό μέχρι 30%, ότι εξασκεί επανειλημμένως χειραγώγηση τιμών των τροφίμων, και ότι έχει χρησιμοποιήσει παραπλανητική σήμανση αυγών για μη χρήση αντιβιοτικών.


Από τα χειρότερα που έχει κατηγορηθεί η Τάισον, η οποία να σημειωθεί ότι προμηθεύει με κοτόπουλα και την αλυσίδα Kentucky Fried Chicken, είναι ότι όσα κοτόπουλά της ξεφύγουν κατά τύχη από το μηχάνημα αποκεφαλισμού, ρίχνονται ζωντανά σε ζεματιστό νερό.


Σχετικό βίντεο έχει τραβηχτεί με κρυφή κάμερα από έναν πρώην εργαζόμενο που είχε αηδιάσει από αυτές τις μεθόδους και βρίσκεται στο YouTube (προσοχή, σκληρές εικόνες).





Έτσι θα είναι το καθαρό κρέας της καθόλου καθαρής Τάισον Φουντς


Mετά από την αποκάλυψη της άθλιας συμπεριφοράς της εταιρείας απέναντι στα πουλερικά της πριν πεθάνουν, η Τάισον αποφάσισε το 2006 να δαπανήσει 1.5 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει στην ίδρυση μιας επιτροπής, η οποία θα συμμετείχε στην έρευνα για την ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων που προορίζονται για τροφή.


Σήμερα πλέον και αυτός ο όμιλος ετοιμάζεται για τα κέρδη του αιώνα. Ο προβληματισμός που τίθεται είναι όταν τέτοιου είδους εταιρείες πάρουν κατ’ αποκλειστικότητα τη τροφή μας στα χέρια τους και δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές, πώς μπορούμε να τις εμπιστευτούμε εφόσον κατηγορούνται για ένα σωρό εγκλήματα;


Οι γκουρού της τεχνολογίας επενδύουν στα «καθαρά κρέατα»


Το ότι τα συνθετικά τρόφιμα θα είναι η μπίζνα του αιώνα το μυρίστηκαν πολλοί επιχειρηματίες της τεχνολογίας, αλλά και διάσημοι ηθοποιοί. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επένδυσαν στη Μέμφις Μιτς, ενώ Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτής της Google, πρόεδρος του τεχνολογικού ομίλου Alphabet, και επίσης δισεκατομμυριούχος, επένδυσε στη Μόζα Μιτ (Mosa Meat) με έδρα το Μάαστριχτ της Ολλανδίας.





Ο καθηγητής Μαρκ Ποστ, συνιδρυτής της Μόζα Μιτ επιδεικνύοντας το συνθετικό μπιφτέκι του που θα είναι έτοιμο για το λιανεμπόριο σε λίγα χρόνια


H Μπιγιόν Μιτ (Βeyond Meat) είναι άλλη μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι φτιάχνει υποκατάστατα κρεάτων από μη γενετικά τροποποιημένα μπιζέλια, παντζάρια, λάδια καρύδας και άμυλα πατάτας τα οποία απαιτούν λιγότερο νερό. Να τη πιστέψουμε;





Kαι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο επενδύει στις συνθετικές τροφές

Στα καθαρά κρέατα της Μπιγιόν Μιτ έχει πάλι επενδύσει ο Μπιλ Γκέιτς, η Τάισον αλλά και ο γνωστός μας Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ τα διαφημίζει δεόντως και ο ίδιος ο …ΟΗΕ.


H εταιρεία έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ με το βραβείο «Πρωταθλητές της Γης» (Champions of the Earth Award) του 2018 για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον ενώ όλως …τυχαίως η δεύτερη βραβευθείσα είναι η εξαγορασθείσα από τη …Google νεοφυής εταιρεία Ιμπόσιμπλ Φουντς (Impossible Foods).


Οι παραπάνω start-ups δεν είναι οι μόνες φυσικά. Όποιος ερευνήσει θα διαπιστώσει ότι παρατηρείται μια φρενίτιδα επενδύσεων σ’ αυτό τον τομέα κυρίως στις ΗΠΑ, από παράγοντες της τεχνολογίας και ειδικά από τη Σίλικον Βάλεϊ.


Αλιευτικός τουρισμός και ξένες πολυεθνικές

Όπως αναφέραμε, ούτε τα ψάρια θα ξεφύγουν από τους τεχνοφεουδάρχες και τους λοιπούς σωτήρες. Με το επιχείρημα ότι ο πληθυσμός των ψαριών στην Ελλάδα υπεραλιεύεται κατά 70% καθώς επίσης και ότι οι περιοχές Natura 2000 κινδυνεύουν από αφανισμό, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στη χώρα μας να ασκείται από διάφορους υπερεθνικούς φορείς μια απίστευτη επίθεση και εναντίον της ντόπιας παράκτιας αλιείας.


Τρεις απ’ αυτούς τους φορείς είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η GreenPeace και το WWF του ΟΗΕ οι οποίοι επί της ουσίας καλούν τον Έλληνα αλιέα να …πάψει να ψαρεύει, ανοίγοντας το δρόμο με εύσχημο τρόπο στα εισαγόμενα ψάρια και στα ψάρια ιχθυοτροφείων, απ’ ότι φαίνεται όμως όχι για πολύ ακόμα.





Εύχαρεις Αφρικανοί ψαράδες από την ιστοσελίδα του WWF ο οποίος μας προτρέπει να αγοράζουμε τα ψαρικά τους για να τους… βοηθήσουμε. Στο φινάλε, οι δικοί μας ψαράδες ας γίνουν tour operators!


Πιο συγκεκριμένα, το WWF στο δεύτερο μέρος της εκστρατείας του για τη βιώσιμη αλιεία με τίτλο Fish Forward ΙΙ και στον Οδηγό Υπεύθυνης κατανάλωσης Ψαρικών (Fish Guide) αναφέρει το επιχείρημα ότι επειδή η Ε.Ε. εισάγει το 50% των ψαρικών της από τις αναπτυσσόμενες χώρες και εξάγει το 60% (!) και οι αναπτυσσόμενες χώρες αφορούν έναν πληθυσμό 800 εκατομμυρίων ο οποίος δεν έχει άλλο μέσο για να ζήσει (λες και ό Έλληνας ψαράς έχει!),απαιτεί από τον Έλληνα καταναλωτή προκειμένου να είναι …υπεύθυνος απέναντι στο περιβάλλον και στον Τρίτο Κόσμο, να αγοράζει είτε ψάρια από πιστοποιημένους αλιευτικούς στόλους που χρησιμοποιούν «βιώσιμες μεθόδους αλιείας» (με σήμα Marine Stewardship Council-MSC), είτε προϊόντα υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας (με σήμα Aquaculture Stewardship Council –ΑSC)!


Αυτό, –σε μετάφραση– σημαίνει να αφανιστεί η ελληνική παράκτια αλιεία για να πάει καλά η παγκοσμιοποίηση και οι συμφωνίες εισαγωγών-εξαγωγών της Ευρωένωσης.


Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, ο κάτοικος της ελληνικής επαρχίας δεν πρέπει να αγοράζει ψάρια από τον παράκτιο ψαρά του χωριού του που ψαρεύει στα πέριξ αγωνιζόμενος να κρατήσει το καΐκι του με νύχια και με δόντια, διότι δεν είναι … πιστοποιημένος.


Σημαίνει ότι οι κάτοικοι των πόλεων πρέπει να αγοράζουν ψάρια εισαγόμενα και ιχθυοτροφείου, τα οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια αποτελούν και τα μόνα αλιεύματα στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.





Δαιμονοποίηση του Έλληνα ψαρά που κρατώντας μια πεσκαντρίτσα, εμφανίζεται περίπου ως στυγερός εγκληματίας που όμως τα προγράμματα της Ε.Ε. και του WWF θα …αναμορφώσουν σε αγνό tour operator


Μην ανησυχείτε όμως, όταν είναι έτοιμο το συνθετικό ψάριτων πολυεθνικών φιλανθρώπων, η γράφουσα πιθανολογεί ότι θα φιγουράρει στη πρώτη θέση της Λίστας Προτεινόμενων Ψαρικών του WWF καθώς και των σούπερ μάρκετ.


Ποιον τελικά ευνοεί το Σχέδιο Δράσης για την Παράκτια Αλιεία;

Τον Σεπτέμβριο του 2018 οργανώθηκε στη Μάλτα μια διήμερη Συνάντηση Κορυφής από τη Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της κυβέρνησης της Μάλτας και του WWF, η οποία ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης για την Παράκτια Αλιεία στις περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.


Το ελληνικό τμήμα του WWF μαζί τα γραφεία άλλων οκτώ χωρών (Κροατίας, Σλοβενίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Τυνησίας, Τουρκίας και Αλγερίας) συμμετείχε στο πρώτο παμμεσογειακό πενταετές πρόγραμμα που με όχημα τη συνδιαχείριση, υποτίθεται ότι έχει ως απώτερο στόχο την «βιώσιμη» διαχείριση της παράκτιας αλιείας και τη «βελτίωση» του βιοτικού επιπέδου των αλιέων, με μια όμως διαφορά: δεν θα είναι πια αλιείς, αλλά …tour operators!


Μετά το σπάσιμο των παραδοσιακών καϊκιών, και την εύνοια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στους μεγάλους αλιευτικούς-βιομηχανικούς στόλους της Β.Δ. Ευρώπης, έρχεται ως προβατόσχημος λύκος ο «αλιευτικός τουρισμός», βλ. η εξαφάνιση των μικρών ψαράδων που έθρεψαν επί χιλιετίες τον τόπο μας, δηλαδή η κατάργηση της αλιευτικής αυτάρκειας (εξαιρουμένων των ιχθυοκαλλιεργειών).


Η «πρωτοβουλία» αυτή, προς ώρας, θέλει να εμπλέξει τους αλιείς των Βορείων Κυκλάδων δηλαδή της Τήνου, Τζιάς, Κύθνου, Μυκόνου, Σύρου και Άνδρου.





Το θαλάσσιο καταφύγιο που θέλει η Greenpeace στις Βόρειες Κυκλάδες


Το όλο σχέδιο στη συγκεκριμένη περιοχή αποσκοπεί στη παράδοση της ιστορικής Γυάρου στον τουρισμό, που κάτι μας λέει ότι θα γίνει πεδίον κέρδους λαμπρόν ξένων εταιρειών.


Οι ντόπιοι ψαράδες όμως ωρύονται για τον αποκλεισμό από την αλιεία της ευρύτερης περιοχής που θα στείλει στην ανεργία πλειάδα ντόπιων επαγγελματιών. Εν αναμονή εξελίξεων…





Οι Έλληνες παράκτιοι ψαράδες αντιδρούν στον αφανισμό τους. Φωτο από κινητοποίηση στη Σύρο κατά της επιβολής καταφυγίου και της μείωσης της νόμιμης αλιείας


Ας πάμε όμως ένα βήμα παραπέρα: εφόσον τα επόμενα χρόνια οι ψαράδες θα αποκλειστούν από μεγάλες αλιευτικές περιοχές και δεν θα κάνουν παρά τους …εκπαιδευτές των ενδιαφερόμενων ―κυρίως ξένων― τουριστών προκειμένου να συμπληρώσουν το χαμένο τους εισόδημα, και ταυτόχρονα η χώρα μας θα προσελκύει ακόμα περισσότερους τουρίστες, από πού θα βρεθούν τα απαραίτητα αλιεύματα για να καλύψουν τόση ζήτηση;





Χάρτης του WWF με τους πιστοποιημένους αλιευτικούς στόλους της Ευρώπης. Όλοι οι στόλοι βρίσκονται στη Β.Δ. Ευρώπη, πλην ενός, στην Καβάλα (δεν σημειώνεται εδώ)


Μα φυσικά, όπως βλέπουμε στον παραπάνω χάρτη του WWF, τα πρώτα χρόνια θα βρεθούν από τα εισαγόμενα ψάρια της Βορειοδυτικής Ευρώπης, τα οποία αλιεύονται από τεράστιους καθόλα υποτίθεται νομότυπους στόλους που τσάκισαν τα βορειοευρωπαϊκά αλιεύματα με τις ευλογίες της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ακολουθούν τα «πιστοποιημένα» ιχθυοτροφεία, και λίγο αργότερα από τα εργαστήρια των πολυεθνικών κατασκευής συνθετικών ψαριών. Κάπως έτσι θα πούμε αντίο στην επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας μας και σε ψάρια. Στο μεταξύ όμως κάποιοι άλλοι θα έχουν κερδίσει πολλά…


Εργαστηριακές τροφές, ολοκληρωτισμός και νάνομποτς

Σήμερα ένας φτωχός Έλληνας πολίτης που ζει στην επαρχία έχει ακόμα τη δυνατότητα να εκθρέψει μερικές κότες, κουνέλια, ή ακόμα και κάποιο κατσίκι, καθώς και να ψαρέψει ψάρια, εικόνα τόσο διαδεδομένη στην ελληνική ύπαιθρο.


Από τη στιγμή όμως που αυτά θα καταστούν τόσο σπάνια και ακριβά και τελικά απαγορευτούν δια νόμου διότι –υποτίθεται ότι– θα καταστρέφουν το οικοσύστημα, τότε ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός θα έχει δυστυχώς θεμελιωθεί για τα καλά.


Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν το βεβαρυμένο παρελθόν των περισσότερων πολυεθνικών των τροφίμων, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα τα υποτιθέμενα «καθαρά κρέατα» να περιέχουν ορμόνες, αντιβιοτικά, ιούς ικανούς να προκαλέσουν πανδημίες αλλά και νανορομπότ (nanobots), μη αντιληπτά από τους καταναλωτές, ικανά να εισέρχονται στο εσωτερικό του οργανισμού μας και να αλλάζουν τη φυσιολογία του προκειμένου να καταστεί απόλυτα ελεγχόμενος.


Όσο λοιπόν δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας τέτοιας κυτταρικής χειραγώγησης για τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο δεν υπάρχει αδέκαστο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο και εποπτικοί μηχανισμοί για τις τεχνητές τροφές, ούτε εθνικοί οργανισμοί αλλά και ελληνικές εταιρείες με τεχνογνωσία παραγωγής 100% καθαρών κρεάτων, χρειάζεται μεγάλη επιφύλαξη και δυσπιστία απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές που δεν αποσκοπούν παρά στην απόλυτη εξάρτηση του παγκόσμιου πληθυσμού από συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες, των οποίων η σχέση και η επιρροή πάνω σε δυτικούς υπερεθνικούς οργανισμούς έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[1] Το 1994 ο ΟΗΕ απέτυχε παταγωδώς να αποτρέψει τη γενοκτονία στη Ρουάντα που είχε 800.000 θύματα. Το 1995 τη σφαγή στη Σεμπρενίτσα της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης όταν 400 Κυανόκρανοι φάνηκαν ανήμποροι να την αποτρέψουν. Το 2010 δεν κατάφερε να βοηθήσει τα θύματα του μεγάλου σεισμού στην Αϊτή, τα οποία τελικά βοήθησε περισσότερο ο αμερικανικός στρατός, ούτε να σώσει τα θύματα του πολέμου στη Συρία, ενώ ο πλανήτης ολόκληρος άρχισε πλέον να αναρωτιέται για την αποτελεσματικότητα αυτού του οργανισμού.


[2] Ο ΟΗΕ τα έτη 2004-2005 δαπάνησε το 50% των εσόδων του σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, δηλαδή 10 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καταγγέλθηκε ως υπερβολικό από τον ίδιο τον τότε γενικό γραμματέα του, Κόφι Ανάν που πρότεινε πλήρη αναδιάρθρωση της δομής του.


[3] Σε συνέντευξή της στο κανάλι France 24 η έγκριτη Γαλλίδα δημοσιογράφος Celhia de Lavarène, πρώην επικεφαλής του τμήματος του ΟΗΕ για την αποτροπή του εμπορίου γυναικών που συμμετείχε σε επτά μεγάλες αποστολές του, καταγγέλει τις απίστευτες κτηνωδίες των ίδιων των Κυανόκρανων, όπως είναι οι βιασμοί μικρών κοριτσιών και αγοριών. Η Laverène στιγματίζει μεταξύ άλλων την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα του οργανισμού τονίζοντας ότι «σε όποιο μέρος του κόσμου πηγαίνουν οι Kυανόκρανοι για να λύσουν μια σύγκρουση, είναι μισητοί. Στην αρχή οι ανυποψίαστοι αυτόχθονες τους υποδέχονται ως σωτήρες, μόλις όμως περάσουν λίγες μέρες και αντιληφθούν ότι δεν τους προσφέρουν απολύτως τίποτε, αλλά αντιθέτως έρχονται σαν αρπακτικά, αρχίζουν να τους μισούν θανάσιμα»… Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα η δημοσιογράφος τα έχει καταγγείλει δημοσίως και στο βιβλίο της «Les étoiles avaient déserté le ciel»χωρίς ποτέ να της έχει ασκηθεί μήνυση εκ μέρους του Οργανισμού. Κατά πόσον λοιπόν νομιμοποιείται ένας τέτοιος οργανισμός να εμφανίζεται ως προστάτης των δικαιωμάτων των ζώων και του οικοσυστήματος, όταν οι απεσταλμένοι του βιάζουν μικρά παιδιά χωρίς να τιμωρούνται;



ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


Στον paratolmosblog.blogspot.com/ ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας.


Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻