Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Άγριος τσακωμός Ελλήνων & Σκοπιανών στη Γερμανία: «Κατεβάστε τώρα την επιγραφή – Η Μακεδονία είναι Ελληνική – Είστε Έλληνες;»

 ΕΛΛΑΔΑ 18|02|2019 - 09:44 
 NEWSROOM 
Translate this page   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Russian Chinese Simplified

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το  Άρθρο στους φίλους σας 🔻



Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στα Κοινοβούλια των Σκοπίων και της Ελλάδας, η γειτονική χώρα απαλείφει το γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».


Στη Διεθνή Εκθεση Βιολογικών Προϊόντων της Γερμανίας, που ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο, οι προθέσεις των γειτόνων μας για την ονομασία της χώρας τους αποτυπώθηκαν στις γιγαντιαίες επιγραφές μπροστά από τα περίπτερα με τα προϊόντα τους που έγραφαν «MACEDONIAN ORGANIC PARTNERS», χωρίς να αναγράφεται πουθενά το North (Βόρεια), όπως συμφώνησαν οι δύο χώρες.




Όπως αναφέρει το crashonline.gr Οι συμμετοχές στην έκθεση κάλυπταν κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Βρετανία και την Ιταλία μέχρι την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους Σκοπιανούς να καθιστούν σαφείς τις προθέσεις για την ονομασία τους στη διεθνή αγορά.



Στην πλειονότητά τους οι εκθέτες παρουσίαζαν τα προϊόντα τους υπό την ομπρέλα της χώρας τους, με εξαίρεση την Ελλάδα, που έδωσε το «παρών» με περίπου δέκα μεμονωμένα περίπτερα. 


Οι επιγραφές των Σκοπιανών προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους Ελληνες, που φτάνοντας στην έκθεση είχαν μια δυσάρεστη έκπληξη…

«Είστε Ελληνες;»

Το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, έγινε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους Σκοπιανούς εκθέτες και εκπροσώπους εταιριών από την Ελλάδα που πλησίασαν το περίπτερό τους και τους ζήτησαν το λόγο.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός της αποφασιστικότητας των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αποδεικνύοντας ότι η όποια μάχη στη διπλωματική σκακιέρα δόθηκε μόνο με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Είστε Ελληνες;», ρώτησαν τους Σκοπιανούς που στέκονταν στην είσοδο του περιπτέρου και εκείνοι απάντησαν μονολεκτικά «όχι». «Τότε γιατί έχετε αυτή την επιγραφή μπροστά στο περίπτερό σας;

Πρέπει να την κατεβάσετε αμέσως», τους είπαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιριών. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη, το περίπτερο έχει σχεδιαστεί από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας μας», ήταν η απάντηση.

Πράγματι, πρώτο στους διοργανωτές εμφανίζεται στην επιγραφή το υπουργείο της χώρας ως υπουργείο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και συγκεκριμένα ως «Μinistry of Agriculture Forestry and Water Economy Republic of Macedonia» (υπουργείο Γεωργίας, Δασοκομίας και Υδατοκαλλιέργειας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»).






ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


<ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ> 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα: 

 ● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες. 

 ● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια. ● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. 

 ● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. 

 ● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.